Комбинација протеина и масти, једноставна и брза припрема, храњив оброк и дуготрајан осећај ситости - овако најбоље можемо описати јаја.
У којем год облику их припремали, знајте да уносите квалитетну намирницу. Припрема је заиста једноставна, али понекад ни ово јело људима не успе. Могуће је да радите неку погрешку, а да тога нисте ни свесни. Доносимо неколико савета и трикова којима би се требало послужити ако желите да вам кајгана баш сваки пут испадне савршено.
јаја / Извор: Профимедиа
Користите тигањ од ливеног гвожђа.
Никада немојте користити овакву овакав тигањ када припремате кајгану. Јаја ће се залепити и нећете их моћи промешати, а камоли извадити из на тањир без мучења. Користите тигањ који се не лепи и избегните дуготрајно рибање четком за прање суђа.
Припремате кајгану на јакој ватри.
Јако су брзо готова, али не би их требало припремати на јакој ватри. Нећете уштедети на времену, тако да слободно загрејте тигањ на средњој ватри и онда тек додајте јаја. Скуваће се равномерно.
Увек ујутру ПРВО ПОПИЈЕТЕ КАФУ? Ево шта она ради вашем телу и ШТА БИ ТРЕБАЛО ДА УРАДИТЕ
Мутите јаја у тигању.
Ни овом методом нећете добити на времену. Заборавите на разбијање јаја директно. Узмите малу чинију или тањир, умутите их и зачините и у додајте након што се загрејала.
Оставите их у тигању предуго.
Када сте једном искључили ватру, јаја никако немојте остављати још у тигању. Она брзо мењају свој облик и довољна им је мала количина топлоте да се промене. Како бисте избегли да буду сува и тврда, извадите их из одмах. Ако не планирате одмах да их поједете, обавезно прекријте алуминијском фолијом.
"Мислила сам да сам ја крива" Каћа Живковић је након порођаја прошла агонију о којој је спремна да говори после годину и по дана - То је значило да сам лоша мајка...