(ВИДЕО) Припремите КОЛАЧ са орасима по БАКИНОМ РЕЦЕПТУ, један САСТОЈАК га чини ПОСЕБНО УКУСНИМ!
Одушевиће вас!
Данас вам представљамо бакин рецепт за укусан колач који се брзо припрема. Добићете пуну тепсију прелепог колача, који и до неколико дана можете чувати у фрижидеру.
Потревно је за бисквит
- 1 јаје
- 260 гр брашна
- 100 гр гриза
- 200 мл јогурта
- 2 кашике шећера у праху
- 50 мл маслиновог уља
- 1 кашика масти
- 1 прашак за пециво
- корица лимуна
РАЗМИШЉАМ ДА ЛИ МЕ ВАРА ОКОЛО... Карлеуша искрено о Душковом НЕВЕРСТВУ и браку: "Да ми није муж..."
ОБРАТИ ПАЖЊУ! Ови СИМПТОМИ указују ДА ИМАШ висок ниво ШЕЋЕРА у КРВИ, мораш одмах реаговати!
За надев треба:
- 200 гр мл. ораха
- 2 кашике шећера у праху
- 2 кашике шусама може испчен мало
- 1 кашичица цимета
- 1 кашика киселе павлаке
Припрема:
Јаје мало жицом умутити па додати наведене састојке за бисквит и замесити тесто. Одвојити једну мању лоптицу, а остало поделити на два дела. Први део развући оклагијом величине плеха па поставити на дно. У орахе убацити шећер у праху, сусам цимет и павлаку.
У то додати одвојено мало парче теста па рукама добро сјединити. На фолију развући величину плеха Преко доњег дела у плеху ставити развијен надев од ораха, а преко ораха други део развијеног теста. Посећи ножем на коцке и пећи на 190 степени 45-50 мин. Печен поново ножем исећи по сеченим деловима.
Прелив
У шерпу ставити 150 гр шећера и 100 мл воде, додати насечену мандарину и нацедити пола лимуна. Скувати сируп па га прохладити и прелити прохлађен колач да лепо упије. Предобар...
Цео рецепт погледајте на видеу у прилогу.