Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Савршена УЖИЧКА КОМПЛЕТ ЛЕПИЊА! Ево као да ПРИПРЕМИШ овај СПЕЦИЈАЛИТЕТ код куће!

21.10.2020. 12:54
Пише:
Србија Данас
komplet lepinja
комплет лепиња / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/feelzlatibor

Ако очекујеш госте на вечери, идеална прилика за пријатно изненађење!

Уколико уживате у једном од најпопуларнијих рецепата наше националне кухиње, а реч је о комплет лепињи, доносимо вам рецепт како да припремите савршену код куће. 

Сунчани октобар и уживање на обали Црвеног мора

Сунчани октобар и уживање на обали Црвеног мора

ПРЕБРАНАЦ КОЈИ НЕМА КОНКУРЕНЦИЈУ! Припремите традиционални српски ручак без грешке (РЕЦЕПТ)

ПРЕБРАНАЦ КОЈИ НЕМА КОНКУРЕНЦИЈУ! Припремите традиционални српски ручак без грешке (РЕЦЕПТ)

За тесто замесити брашно и со.У млаку воду помешати квасац и шећер и пустити да надође.У брашно додати уље и надошли квасац.Оставити на топлом да надође.Поделити тесто на 4 дела и од сваког направити лепиње.Пећи на подмазаном плеху на 250 па смањити на 200 око 20 минута.Печене оставити мало прекривене крпом да омекшају.

Сваку лепињу пресеци на пола.Доњи део намазати кајмаком и умућеним јајетом(на сваку лепињу по једно јаје). Запећи у рерни(док се јаје не запече). Извадити из рерне, ставити претоп па поклопити горњим делом лепиње.

Претоп је сос од печења прасета а у Ужицу може и да се купи али рецимо у Врању не.

Састојци за тесто:

  • 500гр брашна
  • 250мл млаке воде
  • 3 кашике уља
  • 1 кашичица соли
  • 1/2 кашичице шећера
  • 1 квасац

Фил:

  • 200гр кајмака
  • 4 јаја
  • претоп

За претоп можете искористити и мочу у којој стет претходно испржили или испекли месо. 

САВРШЕНА КОЖА и током зиме? МОГУЋЕ ЈЕ!

САВРШЕНА КОЖА и током зиме? МОГУЋЕ ЈЕ!