Bilo da je mrsan ili posan, za slave, veselja, porodična okupljanja ili ručak u toku nedelje, pasulj je nezamenljiva namirnica u našem jelovniku i kuhinji. Još kad je u pitanju prebranac, mnogi ne mogu da mu odole, a uz ovaj recept sigurno ćete tražiti kutlaču više.
Pasulj dobro oprati pa sipati vodu da ogrezne i kuvati 3-4 min.
Prosuti vodu isprati i naliti novu vodu.
Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera i lovorov list.
Kuvati pasulj da se skuva ali ne sasvim. Ne sme se mešati i pasulj mora ostati ceo- Luk iseći na rezance sipati ulje i dinstati na laganog vatri oko 10 minuta.
Dodati začinsku i tucanu papriku, mleveni biber, so. Sve dobro izmešati.
Na dno sipati malo ulja iz šerpe gde je luk, pa staviti nekoliko kašika kuvano pasulja.
Odozgo rasporediti pržen luk crni, pa seckan beli pa dodati opet pasulj i luk. Završiti sa pasuljem i preliti uljem. Staviti u rernu i peći oko 30 minuta da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.
Ko bi rekao da gazi ŠESTU DECENIJU? Melanija Tramp novim izdanjem ZALUDELA PLANETU: Niko ne može da skrene pogled, a jedan detalj svi komentarišu (VIDEO)
"Grad nije pao" Putin tvrdio da je Pokrovsk osvojen, Ukrajina objavila demant: Uništen ruski konvoj - Kolone borbenih vozila pretvorene u pepeo (VIDEO)