Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КОРАК ПО КОРАК! Како да у кућним условима направите кафу као у кафићу

07.06.2020. 07:28
Пише:
Промо
Kafa
Кафа / Извор: Профимедиа

Заправо је лако!

Претходних месеци много нам је недостајала могућност да седнемо у кафић и наручимо кафу. И није то само због друштва. Уосталом, правим љубитељима кафе није никакав проблем да кафу попију и сами. Ствар је у самој кафи. Доброј шољици espresso кафе, Cappuccino, Macchiato или Latte Macchiato напитку, Несу… - шта ко већ воли.

Ма шта радили, ма шта покушавали, савршену кафу из espresso породице јако је тешко направити код куће. А како испунити, не само своју дневну кофеинску квоту, већ и дневну дозу ужитка, када кафићи не раде?

Али, знате како се каже: „Без алата, нема ни заната“. Ова стара пословица не важи само за разне мајсторлуке, већ и за умеће прављења ( перфектне espresso кафе ) и свих других сродних му кафа.

Многи од нас маштали су о томе да једног дана и сами отворе кафић, само да би имали неограничен приступ оној магичној, али екстремно гломазној справи за коју никад не би било места у нашој кухињи, из чијих отвора капље тај моћни божански напитак.

Сада, захваљујући револуционарним Nespresso апаратима, више не морамо да се бринемо да ћемо икада у животу остати без савршене каф

У срцу овог концепта је јединствени Nespresso систем, који усавршава традиционалну espresso технологију. У питању је оптимизирајући принцип екстракције под високим притиском, у комбинацији са јединственом капсулом која садржи праву дозу пржене, млевене кафе одабране од најквалитетнијих зрна кафе на свету.

Сваки Nespresso апарат опремљен је системом екстракције. Сваки елемент - као што је притисак воде, температура и трајање екстракције - одређен је са великом прецизношћу како би се осигурало да све ароме сваке кафе дођу до изражаја у потпуности, како би се створило тело кафе и изузетно густа и глатка крема.

Nespresso нуди широк асортиман врло модерних, елегантних и технолошки напредних апарата. Веома су једноставни за коришћење, имају савремен дизајн који ће се уклопити у сваки простор и изузетно су функционални. Такође, ови апарати су и веома штедљиви: током рада не троше много електричне енергије, произведени од материјала при чијој обради се смањује емисија угљен-диоксида и лако се рециклирају.

Kafa
Кафа / Извор: Профимедиа

Неодољива арома Nespresso кафе гарантује пуни укус најфиније кафе на свету, јер херметички затворена алуминијумска капсула обезбеђује оптималне услове за очување и спречавање оксидације 900 изузетно истанчаних и осетљивих арома свеже млевене кафе.

Поред тога што Nespresso нуди неупоредив број врста кафе, разноврсног порекла и беспрекорне ароме, у понуди је и неколико врста апарата, које можете бирати према типу своје омиљене кафе.

Ми вам доносимо мини-водич кроз асортиман Nespresso апарата, који ће вам помоћи да одаберете онај који ће бити баш по вашој мери и укусу. И, шшшш, немојте ово ником да кажете, на Nespresso сајту у току је акција током које за већину ових апарата можете да остварите значајан попуст.

ESSENZA МИНИ – КОМПАКТАН И БЕЗ КОМПРОМИСА

Ако сте се питали како уклопити Nespresso чак и у најмањи простор, ево решења. Уживајте у espresso или продуженим кафама на начин на који волите са два програмска дугмета.

Essenza Мини апарати долазе у два оригинална и упечатљива облика који одговарају сваком стилу и простору и увек ће вам бити надохват руке. Мали, али за велике тренутке уживања у кафи.

Essenza Мини је добитник “Ред Дот Award: Продуцт Десигн 2017” и “ИФ Десигн Award 2017”

LATTISSIMA ОНЕ – ЈЕДАН НА ЈЕДАН

Са Lattissima Оне апаратом, напици на бази кафе су једноставни (за направити). Напуните, умутите, уживајте. Са својим дозером за једну кафу, уживајте у Cappuccino или Latte Macchiato напицима. Можете уживати само у кафи или кафи са пеном од млека. Све са једним апаратом.

Када је у питању чишћење, једноставно спустите рапид Cappuccino систем у машину за судове. Ако вас ни ово није убедило, онда ће то учинити компактни дизајн, хромирана ручица, суптилни сјај или мат боја.

INISSIA – ЈЕДНОСТАВАН ПОЧЕТАК

Понекад, живот чине једноставне ствари. Прави уређај за ваше прве кораке у Nespresso свет јесте апарат Inissia. Својим компактним, ретро индустријским дизајном, моћи ћете да уживате у кафи на начин на који желите. Изнова и изнова, и изнова.

Inissia је добитник Ред Дот награда за дизајн производа 2014. године

Kafa
Кафа / Извор: Профимедиа

PIXIE – ВИШЕ НЕГО ШТО ВИДИТЕ

Опремљен врхунским металним бочно постављеним панелима, уз низ напредних функција, Pixie машина је енергетски ефикасна са изненађујуће компактним и минималистичким дизајном. Поједностављено за максимум ефикасности, овај апарат за кафу је напредан и има репутацију high-end технологије.

Pixie је добио награду „Ред Дот Award: дизајн производа 2011 “, награда за добар дизајн 2011. и „Аустралиан Интернатионал Десигн Award ’Најбоље у категорији – потрошач’ 2011“

ЦИТИЗ – УРБАН И ПАМЕТАН

Својим новим дизајном, ЦитиЗ наставља да привлачи и љубитеље Nespresso кафе и љубитеље модерног дизајна.

Задржавајући своје сведене линије и врхунску завршну обраду, распон интуитивних идеја и стручности бренда

Nespresso и су у апарату ЦитиЗ прилагођене корисницима.

ЦИТИЗ & МИЛК – НЕОДОЉИВА МЛЕЧНА ПЕНА

ЦитиЗ & МИЛК, са уграђеним Aeroccino3 системом, дизајниран је да створите невероватно млечну пену за све неодољиве рецепте са кафом.

Црвена боја може да удовољи и Nespresso љубитељима кафе и љубитељима модерног дизајна. ЦитиЗ представља сједињење функционалности, модерног дизајна и инспирације.

NESPRESSO АТЕЛИЕР – СА ОВИМ АПАРАТОМ СВА ПРАВИЛА ПАДАЈУ У ВОДУ

Помоћу овог апарата могућа је припрема бројних рецептура и коришћење различитих врста млека (сојино, пиринчано, бадемово, овсено). У овај апарат имплементирано је 6 програмски задатих рецепата за кафе са топлим и хладним млеком (Cappuccino XL, Latte, Macchiato, Хот фоам, Ицед Frappe, Цолд фоам и Mocha).

Што се espressa тиче, можете да бирате међу 3 стандардне дузине кафе: ristretto, espresso, лунго. Врло једноставан за коришћење, још једноставнији за чишћење.

AEROCCINO3 – САВРШЕНО СВИЛЕНА ПЕНА ОД МЛЕКА

Нови Aeroccino3 је ултра-једноставан и брз аутоматски систем за припрему лагане и кремасте вруће или хладне пене од млека. Сипајте млеко, притисните дугме. За неколико секунди, без буке или вибрација, Aeroccino3 припрема божанску пену од млека идеалну за безброј рецепата за кафу, према сезони. Такође, загрејаће млеко за ваш Caffe Latte.

Aeroccino3 је такође опремљен керамичким премазом за побољшану лакоћу чишћења.

AEROCCINO4 – СВИ МЛЕЧНИ ПУТЕВИ САДА СУ ВАШИ

Нови Aeroccino4, са више пене од млека, за припрему још више напитака од кафе и млека код куће. Aeroccino4 је нови Nespresso миксер за млеко, сада још прилагодљивији и згоднији од својих претходника. Са опцијом прављења два типа вруће пене, врућег млека и хладне пене, Aeroccino4 нуди вам велики избор, како бисте припремили још више напитака са кафом и млеком на једноставан начин у свом дом.

Сада можете обавити све потребне припреме само једним покретом; само сипајте млеко и изаберите жељено дугме како бисте у кратком року добили дивну млечну пену. Поврх свега, Aeroccino4 може да се пере у машини за прање посуђа.

Опште техничке карактеристике свих Nespresso апарата:

  • Притисак 19 бара
  • Припрема кафе у року од 10 секунди
  • Аутоматско искључивање апарата 9 минута након последње употребе
  • Могућност програмирања и подешавања количине кафе личним потребама
  • Једноставно и брзо ресетовање
  • Две фабрички задате опције (припрема espresso и припрема лунго кафе)

Но, када је Nespresso у питању, не сме се заборавити ни префињеност саме кафе која се савршено уклапа са овим моћним апаратима, што је гаранција да ће ваш омиљени напитак бити беспрекорног укуса.

Уживање у Nespresso кафи је тренутак као ни један други. Кафа буди ваше емоције кроз сва чула. Оживите свој Nespresso моменат очима и цените његову непогрешиву текстуру: савршена екстракција треба да произведе густу, богату средње смеђу крему.

Дајте себи времена да осетите јединствену арому. Прво ћете осетити мирис лаганих цветних и воћних нота. Затим промешајте кафу. Овим чином ослободићете јаче, пржене, дрвенасте или зачињене ноте.

Потом, напуните кашичицу равном, фином и глатком кремом. Испробајте. Укуси вашег омиљеног микса кафе премештају се са непца у назални пролаз и обогаћују ваш доживљај.

Укус Nespresso савршенства.