Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПАР СЕ ВРАТИО НА "МЕСТО ЗЛОЧИНА": Меган и Хари по први у Њујорку након ФИЛМСКЕ ПОТЕРЕ, коначно откривено шта се десило - ТАКСИСТА ИХ РАСКРИНКАО

10.10.2023. 12:14
Пише:
Србија Данас
Megan Markl, princ Hari
Меган Маркл, принц Хари / Извор: Профимедиа

Сада су јако опрезни, посебно јер представљају сарадњу своје фондације са родитељимакоји су доживели трагичан губитак повезан са коришћењем друштвених медија њиховог детета

Принц Хари и Меган Маркл требало би да се врате у Њујорк по први пут од њихове "скоро катастрофалне јурњаве аутомобилима". Наиме, до хаоса на улицама је дошло након гала догађаја у мају који се одржао поводом 50. годишњице Фондације за жене, када су Меган и Хари покушавали да побегну папарацима.

Војвода и војвоткиња од Сасекса појавиће се у граду на догађају поводом Светског дана менталног здравља. Ово је орви догађај у оквиру Арчивел Фондације, удружења које је основао Хари са супругом, а које има за циљ да прати утицај дигиталног света на ментално здравље и пружа савете. Речено је да имају за циљ да изграде свест о томе како да коришћење интернета учини безбеднијим простором за децу и родитеље, те како свет може да створи позитивну промену у онлајн окружењу.

Иза ње ОКИЋЕНА ЈЕЛКА, а она НЕАРТИКУЛИСАНО ПЛЕШЕ У ТАНГАМА - Стручњак за говор тела открио ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ детаље у покретима Бритни Спирс

Иза ње ОКИЋЕНА ЈЕЛКА, а она НЕАРТИКУЛИСАНО ПЛЕШЕ У ТАНГАМА - Стручњак за говор тела открио ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ детаље у покретима Бритни Спирс

КЕЈТ МИДЛТОН У ИНВАЛИДСКИМ КОЛИЦИМА! Војвоткиња се појавила у јавности овако, ево о чему је реч (ФОТО)

КЕЈТ МИДЛТОН У ИНВАЛИДСКИМ КОЛИЦИМА! Војвоткиња се појавила у јавности овако, ево о чему је реч (ФОТО)

Меган и Хари се сада морају вратити на "место злочина". Наиме, они су раније изазвали праву пометњу, јер су аутомобилом бежали од папараца. Са њима је тада у колима била и Меганина мама Дорија Рагланд. Јавност је осудила овакво несавесно понашање свих учеснике јер су угрозили себе, новинаре и све остале људе у саобраћају. Пар је убрзо издао саопштење у којем осуђује своје поступке.

"Немилосрдна потера" је трајала више од два сата, а било је укључено више возила. Харијев потпарол је рекао да је то резултирало скором сударима са другим возачима на путу, пешацима и полицајцима.

Изјавио је и да су и Хари и Меган били "изузетно узнемирени и потресени" догађајима, док је Дорија, 66, наводно била посебно "престрашена" овим искуством.

Наводи се и да је пар мислио да је потера могла бити фатална, тврдећи да је шест возила са замраченим стаклима јурцало за њима. Када су их погледали, видели су да неидентификоване људе који их прате угрожавајући све остале.

Речено је да су били "уплашени" и "исцрпљени" након догађаја, а то је потврдио Харијев члан обезбеђења који је био укључен у потеру.

princ Hari, Megan Markl
принц Хари, Меган Маркл / Извор: Профимедиа

Цело саопштење је гласило: "Синоћ су војвода и војвоткиња од Сасекса и госпођа Рагланд били укључени у скоро катастрофалну потеру аутомобила када их је пратило више возила веома агресивних папараца. Ова немилосрдна потера, која је трајала више од два сата, резултирала је јако опасним ситуацијама у којима су учествовали други возачи на путу, пешаци и два полицајца Њујоршке полиције (Нев Иорк Полице Департмент). Иако су они јавне личности, никада не би требало да то буде по цену нечије безбедности. Ширење ових слика, с обзиром на начине на које су добијене, подстиче неприхватљиво понашање новинара које је опасно за све.

Међутим, и други људи који су учествовали у инциденту имали су своју страну приче. У једном тренутку Меган и Хари су изашли из свог аутомобила и ушли су у такси у покушавајући да побегну папарацима. Описујући своје искуство, таксиста је за "Васхингтон Пост" рекао: - Мислим да то не бих назвао потером. Никада се нисам осећао као да сам у опасности. То није било као потера аутомобилом у филму. Хари и Меган су били тихи и деловали су уплашено, али то је Њујорк - безбедно је.

- Фотографи су нас пратили и долазили до аута. Сликали су нас док смо стајали и снимали нас.

Према писању магазина "Пеопле", Меган и Хари су били изузетно опрезни овог пута и радили су са родитељима који су укључени иза кулиса. Сматра се да су неки од родитеља доживели трагичан губитак повезан са коришћењем друштвених медија њиховог детета.

Hari i Megan, Svetski dan mentalnog zdravlja
Хари и Меган, Светски дан менталног здравља / Извор: Профимедиа

Извор је рекао за публикацију уочи њиховог појављивања: - Породице су још о прошле године биле укључене у Харијеву Фондацију. Заједно су уједињени у својој мисији да размењују лична искуства, податке и истраживања како би осигурали да се исто не догоди другим породицама.

Догађај је део другог годишњег фестивала Светског дана менталног здравља пројекта Healthi Миндс који је дугогодишњи партнер Меганине и Харијеве Фондације Арчивел.