Četvrtak 22. feb 2024.
Megan Markl, princ Hari

PAR SE VRATIO NA "MESTO ZLOČINA": Megan i Hari po prvi u Njujorku nakon FILMSKE POTERE, konačno otkriveno šta se desilo - TAKSISTA IH RASKRINKAO

Foto: Profimedia
Sada su jako oprezni, posebno jer predstavljaju saradnju svoje fondacije sa roditeljimakoji su doživeli tragičan gubitak povezan sa korišćenjem društvenih medija njihovog deteta

Princ Hari i Megan Markl trebalo bi da se vrate u Njujork po prvi put od njihove "skoro katastrofalne jurnjave automobilima". Naime, do haosa na ulicama je došlo nakon gala događaja u maju koji se održao povodom 50. godišnjice Fondacije za žene, kada su Megan i Hari pokušavali da pobegnu paparacima.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa pojaviće se u gradu na događaju povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja. Ovo je orvi događaj u okviru Arčivel Fondacije, udruženja koje je osnovao Hari sa suprugom, a koje ima za cilj da prati uticaj digitalnog sveta na mentalno zdravlje i pruža savete. Rečeno je da imaju za cilj da izgrade svest o tome kako da korišćenje interneta učini bezbednijim prostorom za decu i roditelje, te kako svet može da stvori pozitivnu promenu u onlajn okruženju.

Iza nje OKIĆENA JELKA, a ona NEARTIKULISANO PLEŠE U TANGAMA - Stručnjak za govor tela otkrio ZABRINJAVAJUĆE detalje u pokretima Britni Spirs

Iza nje OKIĆENA JELKA, a ona NEARTIKULISANO PLEŠE U TANGAMA - Stručnjak za govor tela otkrio ZABRINJAVAJUĆE detalje u pokretima Britni Spirs

KEJT MIDLTON U INVALIDSKIM KOLICIMA! Vojvotkinja se pojavila u javnosti ovako, evo o čemu je reč (FOTO)

KEJT MIDLTON U INVALIDSKIM KOLICIMA! Vojvotkinja se pojavila u javnosti ovako, evo o čemu je reč (FOTO)

Megan i Hari se sada moraju vratiti na "mesto zločina". Naime, oni su ranije izazvali pravu pometnju, jer su automobilom bežali od paparaca. Sa njima je tada u kolima bila i Meganina mama Dorija Ragland. Javnost je osudila ovakvo nesavesno ponašanje svih učesnike jer su ugrozili sebe, novinare i sve ostale ljude u saobraćaju. Par je ubrzo izdao saopštenje u kojem osuđuje svoje postupke.

"Nemilosrdna potera" je trajala više od dva sata, a bilo je uključeno više vozila. Harijev potparol je rekao da je to rezultiralo skorom sudarima sa drugim vozačima na putu, pešacima i policajcima.

Izjavio je i da su i Hari i Megan bili "izuzetno uznemireni i potreseni" događajima, dok je Dorija, 66, navodno bila posebno "prestrašena" ovim iskustvom.

Navodi se i da je par mislio da je potera mogla biti fatalna, tvrdeći da je šest vozila sa zamračenim staklima jurcalo za njima. Kada su ih pogledali, videli su da neidentifikovane ljude koji ih prate ugrožavajući sve ostale.

Rečeno je da su bili "uplašeni" i "iscrpljeni" nakon događaja, a to je potvrdio Harijev član obezbeđenja koji je bio uključen u poteru.

princ Hari, Megan Markl
princ Hari, Megan Markl
Foto: Profimedia

Celo saopštenje je glasilo: "Sinoć su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i gospođa Ragland bili uključeni u skoro katastrofalnu poteru automobila kada ih je pratilo više vozila veoma agresivnih paparaca. Ova nemilosrdna potera, koja je trajala više od dva sata, rezultirala je jako opasnim situacijama u kojima su učestvovali drugi vozači na putu, pešaci i dva policajca Njujorške policije (Nev Iork Police Department). Iako su oni javne ličnosti, nikada ne bi trebalo da to bude po cenu nečije bezbednosti. Širenje ovih slika, s obzirom na načine na koje su dobijene, podstiče neprihvatljivo ponašanje novinara koje je opasno za sve.

Međutim, i drugi ljudi koji su učestvovali u incidentu imali su svoju stranu priče. U jednom trenutku Megan i Hari su izašli iz svog automobila i ušli su u taksi u pokušavajući da pobegnu paparacima. Opisujući svoje iskustvo, taksista je za "Vashington Post" rekao: - Mislim da to ne bih nazvao poterom. Nikada se nisam osećao kao da sam u opasnosti. To nije bilo kao potera automobilom u filmu. Hari i Megan su bili tihi i delovali su uplašeno, ali to je Njujork - bezbedno je.

- Fotografi su nas pratili i dolazili do auta. Slikali su nas dok smo stajali i snimali nas.

Prema pisanju magazina "People", Megan i Hari su bili izuzetno oprezni ovog puta i radili su sa roditeljima koji su uključeni iza kulisa. Smatra se da su neki od roditelja doživeli tragičan gubitak povezan sa korišćenjem društvenih medija njihovog deteta.

Hari i Megan, Svetski dan mentalnog zdravlja
Foto: Profimedia

Izvor je rekao za publikaciju uoči njihovog pojavljivanja: - Porodice su još o prošle godine bile uključene u Harijevu Fondaciju. Zajedno su ujedinjeni u svojoj misiji da razmenjuju lična iskustva, podatke i istraživanja kako bi osigurali da se isto ne dogodi drugim porodicama.

Događaj je deo drugog godišnjeg festivala Svetskog dana mentalnog zdravlja projekta Healthi Minds koji je dugogodišnji partner Meganine i Harijeve Fondacije Arčivel.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd