Омиљена посластица нашег детињства: Добош торта (РЕЦЕПТ)
Преукусна!
По оригиналном рецепту, ова најпознатија мађарска торта се прави од седам, а не 14 кора, како је код нас обичај.

Брзи ручак за целу породицу: Мусака од броколија и шунке (РЕЦЕПТ)

ОРИГИНАЛАН рецепт за слаткиш из снова: Направите њујоршки чизкејк

ИЗНЕНАДИЋЕТЕ СЕ: Не улазите у авион у штиклама и са јаким парфемом, ево и зашто!
Некада је ова торта била обавезан део рођенданских, славских и бројних свечаних трпеза...
- 8 јаја
- 8 кашика шећера
- 8 кашика брашна
- 4 јајета
- 150 г шећера у праху
- 5 ванилин шећера
- 200 г чоколаде
- 250 г путера
- Шећерна глазура:
- 300 г шећера
- 3 кашике лимуновог сока
Беланца умутити у чврст снег, па додати 4 кашике шећера и поново све чврсто умутити. Жуманца ручно мутити са 4 кашике шећера док маса не посветли. У беланца додати жуманца и лагано промешати, док се смеса не сједини. У претходно загрејаној рерми испећи 14 танких кора (у плеху обложеном папиром за печење).
Фил: На пари мутити јаја са шећером у праху и 1 кесицом ванилин шећера док се не добије густа смеса. Склонити с ватре, па додати чоколаду и мешати док се потпуно не отопи. Пенасто умутити путер и када се фил добро охлади, све спојити. Нафиловати 13 кора и премазати целу торту.
Шећерна глазура: Шећер и лимунов сок загрејати на ватри док се не добије течна, смеђа глазура, па прелити преко последње коре. Ножем премазаним путером кору исећи на шните. Шните декоративно послагати по врху торте.

Уживаћете у меканом, укусном десерту: Најлакши рецепт за америчке палачинке

Важно је да остане сочно и укусно: Колико дуго се месо пече у рерни

Оригиналан рецепт за босанско тесто за пите: Ево како да вам испадну танке и прозирне

ПАЛАЧИНКЕ КОЈЕ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Ово је тајни састојак наших бака
