ОТВАРАЧ КОНЗЕРВИ ЈЕ НАЈПРЉАВИЈА СТВАР У КУХИЊИ: Ево како да га очистите од свих опасних БАКТЕРИЈА
Можете га темељно очистити, да изгледа сјајно и ново и да није опасан по здравље.
Сећате ли се уопште кад сте задњи пут очистили отварач за конзерве? Према истраживањима отварач конзерви или лименки један је од најпрљавијих предмета у кухињи а на њему се, посебно са унутарње стране, могу наћи и бактерије попут салмонеле и Е.Коли.
Ево како га можете темељно очистити, да изгледа сјајно и ново и да није опасан по здравље. Оно што вам треба је:
- детерџент за прање посуђа
- избељивач
- убрус
- маст или биљно уље
Након сваке употребе, отварач за конзерве оперите врућом водом и детерџентом. Добро га осушите како бисте спречили настанак рђе и пустите да одстоји како би се ножићи потпуно осушити на ваздуху. За дубинско чишћење и дезинфекцију отварача прескочите сапун. Почните брисањем његових ножића кухињским убрусом, па га окрените да са њих испадну евентуални остаци хране и прљавштине.
У литар воде сипајте кашику избељивача. Том течношћу попрскајте или сипајте течност на вату и пребришите, посебно ножиће. Оставите га да неко време одстоји са средством, како би се омекшала заглављена храна. Онда још једном исперите под водом и добро обришите. Кад се отварач осуши, зупчанике и ножиће пребришите ватом на коју сте ставили мало масти или биљног уља, како би сте спречили рђање.