Било да је мрсан или посан, за славе, весеља, породична окупљања или ручак у току недеље, пасуљ је незаменљива намирница у нашем јеловнику и кухињи. Још кад је у питању пребранац, многи не могу да му одоле, а уз овај рецепт сигурно ћете тражити кутлачу више.
Пасуљ добро опрати па сипати воду да огрезне и кувати 3-4 мин.
Просути воду испрати и налити нову воду.
Ставити 2 кашике уља, неколико зрна бибера и ловоров лист.
Кувати пасуљ да се скува али не сасвим. Не сме се мешати и пасуљ мора остати цео- Лук исећи на резанце сипати уље и динстати на лаганог ватри око 10 минута.
Додати зачинску и туцану паприку, млевени бибер, со. Све добро измешати.
На дно сипати мало уља из шерпе где је лук, па ставити неколико кашика кувано пасуља.
Одозго распоредити пржен лук црни, па сецкан бели па додати опет пасуљ и лук. Завршити са пасуљем и прелити уљем. Ставити у рерну и пећи око 30 минута да се лепо запече и течност мало испари.