ПРЕБРАНАЦ КОЈИ НЕМА КОНКУРЕНЦИЈУ! Припремите традиционални српски ручак без грешке (РЕЦЕПТ)
21.10.2020.11:45
Пише:
Србија Данас/Бакина кухиња
Ретко ко може да му одоли!
Било да је мрсан или посан, за славе, весеља, породична окупљања или ручак у току недеље, пасуљ је незаменљива намирница у нашем јеловнику и кухињи. Још кад је у питању пребранац, многи не могу да му одоле, а уз овај рецепт сигурно ћете тражити кутлачу више.
"ПОСТАЛА САМ ДРУГА ОСОБА!" Јелена Ђоковић препоручила књигу о С*КСУ, па споменула ЕЗОТЕРИЈУ
Потребно је:
500 гр крупног пасуља
500 гр црног лука
1 главица белога лука
ловоров лист
зрно бибера
250 мл. уља
сува зачинска паприка
туцана љута паприка
1 сува паприка
Припрема:
Пасуљ добро опрати па сипати воду да огрезне и кувати 3-4 мин.
Просути воду испрати и налити нову воду.
Ставити 2 кашике уља, неколико зрна бибера и ловоров лист.
Кувати пасуљ да се скува али не сасвим. Не сме се мешати и пасуљ мора остати цео- Лук исећи на резанце сипати уље и динстати на лаганог ватри око 10 минута.
Додати зачинску и туцану паприку, млевени бибер, со. Све добро измешати.
На дно сипати мало уља из шерпе где је лук, па ставити неколико кашика кувано пасуља.
Одозго распоредити пржен лук црни, па сецкан бели па додати опет пасуљ и лук. Завршити са пасуљем и прелити уљем. Ставити у рерну и пећи око 30 минута да се лепо запече и течност мало испари.