Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Имамо најбољи рецепт за ПРЖЕНИЦЕ - Омиљени доручак на нов начин!

25.11.2020. 19:28
Пише:
Србија Данас
Prženice
Прженице / Извор: Фото: Инстаграм/Принтцреан/бабалуу.позега

Изнанади своје укућане новим рецептом.

Тајна изврсног похованог хлеба или "прженица" је у маслацу на којем га припремаш...
 
Маслац можеш направити неколико дана раније и чувати га у фрижидеру на папиру за печење. Остатак можеш само намазати на тост или послужити уз вафл.
 
 
Састојци за маслац с медом и ванилом:
  • 100 г маслаца собне температуре 50 мл
  • меда 60 г шећера у праху
  • 1кашичица цимета
  • ½ кашичице соли
  • ½ махуне ваниле

Састојци за поховани хлеб:

  • 4 јаја 250 мл млека
  • 2 кашичице смеђег шећера
  • 1 кашичица цимета
  • Прстохват соли
  • 30 мл брандија
  • Корица једне наранџе
  • 2 кашичице припремљеног маслаца

 

УЖАС! Жена шокирала признањем да РУЧАК КУВА У МАШИНИ ЗА ПРАЊЕ ПОСУЂА!

УЖАС! Жена шокирала признањем да РУЧАК КУВА У МАШИНИ ЗА ПРАЊЕ ПОСУЂА!

Како да ПИЦА КОД КУЋЕ ИСПАДНЕ као она из ПИЦЕРИЈЕ?! Ево једноставног ТРИКА за који сигурно НИСТЕ ЗНАЛИ

Како да ПИЦА КОД КУЋЕ ИСПАДНЕ као она из ПИЦЕРИЈЕ?! Ево једноставног ТРИКА за који сигурно НИСТЕ ЗНАЛИ

Уз ОВАЈ ТАЈНИ САСТОЈАК печени кромпир увек испадне хрскав и укусан!

Уз ОВАЈ ТАЈНИ САСТОЈАК печени кромпир увек испадне хрскав и укусан!

 

Припрема:

Миксером кратко измиксај све састојке за маслац. Пребаци га на папир за печење, обликуј дугуљасту ролицу и заролај папир. Стави у фрижидер на барем два сата. Умути јаја с млеком, смеђим шећером, циметом, соли, брандијем и корицом наранџе. Умочи кришке у мешавину. Загреј велики тигањ, отопи две кашичице припремљеног маслаца и пеци по две минуте са сваке стране. Готов је кад поприми златну боју. 

Послужи одмах, уз још мало припремљеног маслаца, мед или сируп.