Nutricionista, Laura Ford, iz Melbourna na društvenim mrežama podelila je svoj trik kako napraviti hrskav i ukusan pečeni krompir uz pomoć jednog neobičnog sastojka - meda, prenosi Daily Mail.
- Ovaj pečeni krompir izazvaće vam pravu zavisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog sa hrskavim krajevima. Jednostavno nećete moći da ga se zasitite - napisala je Laura u svojoj objavi.
Krompir kuvajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuva, zagrejte pećnicu na 200 stepeni. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite u rernu na 2 minuta dok se maslac ne otopi.
Dodajte oceđeni krumpir i pomešajte ga sa uljem. Začinite vegetom, solju i biberom. Pazite da se krompir ravnomerno rasporedi i da se ne preklapa.
Pecite 30 minuta, a zatim promešajte i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svežom majčinom dušicom.