Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ручак по грчком рецепту: Пилетина са лимуном и кускусом

12.04.2020. 12:01
Пише:
Србија Данас/Мондо
kuvanje
кување / Извор: Профимедиа

Веома укусно.

Не знате шта да спремите за ручак? Ево одличне идеје! Ако волите грчку кухињу и волите пилетину, ово је прави рецепт за вас!

ДОМАЋИ КВАСАЦ БОЉИ ОД КУПОВНОГ: Рецепт наших бака за најздравије тесто!

ДОМАЋИ КВАСАЦ БОЉИ ОД КУПОВНОГ: Рецепт наших бака за најздравије тесто!

Једноставно и укусно: Хрскава пита са сиром и празилуком (РЕЦЕПТ)

Једноставно и укусно: Хрскава пита са сиром и празилуком (РЕЦЕПТ)

ОВО ЈЕ НАЈГОРЕ ШТО МОЖЕТЕ УРАДИТИ КАД ОДМРЗАВАТЕ МЕСО: Све домаћице праве КОБНУ грешку! Може бити ОПАСНО!

ОВО ЈЕ НАЈГОРЕ ШТО МОЖЕТЕ УРАДИТИ КАД ОДМРЗАВАТЕ МЕСО: Све домаћице праве КОБНУ грешку! Може бити ОПАСНО!

Састојци:
  • Четири пилећа филеа
  • 160 грама црвене паприке
  • 40 грама фета сира
  • 75 грама кускуса
  • Кашика свеже сецканог першуна
  • Једна мања тиквица
  • Главица црвеног лука
  • Кашичица бибера
  • Један лимун

Piletina
Пилетина / Извор: Профимедиа

 

Припрема:

Загрејте рерну на 220 степени, а у међувремену, оперите паприку и тиквицу, па их исеците на коцкице. Паприку, тиквицу и црвени лук помешајте са пола кашичице бибера и кашиком маслиновог уља, ставите у плех и пеците око 15-20 минута.

У међувремену, на пилеће масо ставите пола кашичице бибера и посолите по укусу, па пропржите у тигању са претходно загрејаном кашиком маслиновог уља. Тако пропржену пилетину ставите у плех са поврћем, па пеците око 12-14 минута.

Док се пилетина пече, ставите шољу воде да прокључа. Нарендајте кору лимуна, исцедите половину лимуна, а другу половину исеците на кришке. У посуди помешајте кускус и рендану кору лимуна, па у то додајте 2/3 шоље кључале воде и оставите да одстоји око пет-шест минута, док не упије воду.

Када је кускус спреман, помешајте га са печеним поврћем, додајте першун, пола кашике лимуновог сока и пола кашике маслиновог уља, па додајте соли по жељи.

Исеците пилетину на комаде жељене величине, па у тањир сипајте мало кускуса са поврћем, комад меса и мало фете, а одозго исцедите једну кришку лимуна.

Чаша чистог уживања: Чоко-минт милкшејк! (РЕЦЕПТ)

Чаша чистог уживања: Чоко-минт милкшејк! (РЕЦЕПТ)

Зажелели смо их се: Како најбоље испржити младе кромпириће

Зажелели смо их се: Како најбоље испржити младе кромпириће

Кад немате квасац или прашак за пециво: Ово може бити добра замена

Кад немате квасац или прашак за пециво: Ово може бити добра замена

ИНСТАНТ РЕЦЕПТ: Ћуфтице са туњевином од старог хлеба

ИНСТАНТ РЕЦЕПТ: Ћуфтице са туњевином од старог хлеба

Како да унесете протеине током поста: Ове намирнице могу да замене месо и млеко

Како да унесете протеине током поста: Ове намирнице могу да замене месо и млеко