Ручак по грчком рецепту: Пилетина са лимуном и кускусом
Веома укусно.
Не знате шта да спремите за ручак? Ево одличне идеје! Ако волите грчку кухињу и волите пилетину, ово је прави рецепт за вас!
ДОМАЋИ КВАСАЦ БОЉИ ОД КУПОВНОГ: Рецепт наших бака за најздравије тесто!
Једноставно и укусно: Хрскава пита са сиром и празилуком (РЕЦЕПТ)
ОВО ЈЕ НАЈГОРЕ ШТО МОЖЕТЕ УРАДИТИ КАД ОДМРЗАВАТЕ МЕСО: Све домаћице праве КОБНУ грешку! Може бити ОПАСНО!
- Четири пилећа филеа
- 160 грама црвене паприке
- 40 грама фета сира
- 75 грама кускуса
- Кашика свеже сецканог першуна
- Једна мања тиквица
- Главица црвеног лука
- Кашичица бибера
- Један лимун
Загрејте рерну на 220 степени, а у међувремену, оперите паприку и тиквицу, па их исеците на коцкице. Паприку, тиквицу и црвени лук помешајте са пола кашичице бибера и кашиком маслиновог уља, ставите у плех и пеците око 15-20 минута.
У међувремену, на пилеће масо ставите пола кашичице бибера и посолите по укусу, па пропржите у тигању са претходно загрејаном кашиком маслиновог уља. Тако пропржену пилетину ставите у плех са поврћем, па пеците око 12-14 минута.
Док се пилетина пече, ставите шољу воде да прокључа. Нарендајте кору лимуна, исцедите половину лимуна, а другу половину исеците на кришке. У посуди помешајте кускус и рендану кору лимуна, па у то додајте 2/3 шоље кључале воде и оставите да одстоји око пет-шест минута, док не упије воду.
Када је кускус спреман, помешајте га са печеним поврћем, додајте першун, пола кашике лимуновог сока и пола кашике маслиновог уља, па додајте соли по жељи.
Исеците пилетину на комаде жељене величине, па у тањир сипајте мало кускуса са поврћем, комад меса и мало фете, а одозго исцедите једну кришку лимуна.
Зажелели смо их се: Како најбоље испржити младе кромпириће
Кад немате квасац или прашак за пециво: Ово може бити добра замена
ИНСТАНТ РЕЦЕПТ: Ћуфтице са туњевином од старог хлеба
Како да унесете протеине током поста: Ове намирнице могу да замене месо и млеко