clear sky
14°C
23.04.2024.
Beograd
eur
117.1544
usd
109.8288
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

DOMAĆI KVASAC BOLJI OD KUPOVNOG: Recept naših baka za najzdravije testo!

07.04.2020. 21:04
Piše:
Srbija Danas/Novosti
testo
testo / Izvor: Profimedia
Isprobajte.

Ukoliko zbog vanrednog stanja i borbe sa opakim virusom niste na vreme kupili kvasac, koji je postao jedan od najdeficitarnijih proizvoda kod nas, možete sami da ga napravite. Evo i kako...

Kad nemate kvasac ili prašak za pecivo: Ovo može biti dobra zamena

Kad nemate kvasac ili prašak za pecivo: Ovo može biti dobra zamena

INSTANT RECEPT: Ćuftice sa tunjevinom od starog hleba

INSTANT RECEPT: Ćuftice sa tunjevinom od starog hleba

Kako da unesete proteine tokom posta: Ove namirnice mogu da zamene meso i mleko

Kako da unesete proteine tokom posta: Ove namirnice mogu da zamene meso i mleko

Potrebno vam je: 1 jabuka, 750 g oštrog brašna, 520 ml vode i staklena tegla sa poklopcem. Pomešajte 1/2 kg brašna sa 350 ml vode, dodajte narendanu jabuku, stavite u staklenu teglu i dobro je zatvorite. Posle tri dana smesa će narasti i pojaviće se mehurići.

Pola smese bacite, drugu polovinu pomešajte sa preostalih 250 g brašna i 170 ml vode. Smesu ponovo stavite u teglu, dobro je zatvorite i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi.

Jabuka
Jabuka / Izvor: Profimedia

Kvasac će biti dobar za upotrebu kada se pojave mehurići. Za hleb vam je potrebno 250 g pripremljenog kvasca, a ostatak čuvajte za narednu upotrebu dodavnjem brašna i vode kako bi smesa bila retka.

Dajte mu još jednu šansu: Genijalan trik da sačuvate smežurano voće i povrće
Dajte mu još jednu šansu: Genijalan trik da sačuvate smežurano voće i povrće
PO BAKINOM RECEPTU: Napravite najukusniju pogaču bez kvasca

PO BAKINOM RECEPTU: Napravite najukusniju pogaču bez kvasca

Zdravo, ukusno i brzo: Krem čorba od praziluka (RECEPT)

Zdravo, ukusno i brzo: Krem čorba od praziluka (RECEPT)

Čaša čistog uživanja: Čoko-mint milkšejk! (RECEPT)

Čaša čistog uživanja: Čoko-mint milkšejk! (RECEPT)

Zaželeli smo ih se: Kako najbolje ispržiti mlade krompiriće

Zaželeli smo ih se: Kako najbolje ispržiti mlade krompiriće

 

Piše:
Srbija Danas/Novosti
07.04.2020. 21:04