Савршен рецепт: Ево како да направите переце боље и од пекарских
Одушевићете се!
Ко не воли кад осети мирис переца тек извађених из рерне? Ови ће вам се посебно свидети...
ГЛЕДАЊЕ У ШОЉУ! Ево како се то исправно ради, а ту је и РЕЧНИК ОСНОВНИХ СИМБОЛА!
ПРВИ КОРАК ЗА СВЕ КОЈИ ЖЕЛЕ ДА БУДУ ВИТКИ: Наше баке су ово радиле и нису ни помишљале на дијету
СВЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ПРЕДНОСТИ ЉУТЕ ПАПРИЧИЦЕ: Убрзавају метаболизам, спречавају прехладу и продужавају живот!
- 1/2 коцке свежег квасца (21г)
- 1 кашичица шећера
- 4 кашичице путера
- 500г брашна
- 2 кашичице соли
- 120г соде бикарбоне
- 1 жуманце
- морска со за посипање
Растопити квасац у 50мл топле воде са шећером и оставити док не замирише.
Растопити путер. У посуду додати брашно, со, растопљен путер, миришљави квасац и 250мл воде.
Замесити глатко и еластично тесто, које се не лепи за прсте. Пребацити куглу теста у чисту посуду и прекрити је фолијом. Оставити тесто на топлом месту да нарасте.
Поделити тесто на 8 делова и од сваког дела обликовати ваљак. Од сваког ваљка обликовати перецу.
У лонац сипати 2,5 литре воде и додати соду. Кад вода проври, спустити переце у њу на 30 секунди. Извадити их и послагати на плех обложен папиром за печење.
Намазати их претходно умућеним жуманцетом с мало воде и посути морском сољу. Пећи переце у претходно загрејаној пећници на 200 степени 15 минута.