Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

САВРШЕНО: Кексићи са ЧОКОЛАДОМ и БАДЕМИМА којима је тешко одолети!

03.09.2017. 09:38
Пише:
Србија Данас
Keks
Кекс / Извор: Профимедиа

Предлог за све љубитеље слаткиша!

Кад год ти нестане инспирације за укусан и креативан доручак, ми смо ту да ти помогнемо и понудимо неки од корисних предлога. Данас можеш пробати домаће кексиће од бадема и чоколаде са смањеном количином шећера.

Реч је о лаганом доручку одличном за почетак дана, а како припремити, можеш сазнати у наставку.

БЕЗ ГРИЖЕ САВЕСТИ: Грицкалице које СМЕШ да једеш НОЋУ!

Keks
Кекс / Извор: Профимедиа

САСТОЈЦИ КОЈИ СУ ТИ ПОТРЕБНИ:

  • 200 г брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1/4 кашичице соли
  • 125 г путера
  • 80 г жутог шећера
  • 80 г белог шећера
  • 1 јаје
  • 200 г црне чоколаде
  • 100 г сировог бадема

Keks
Кекс / Извор: Профимедиа

5 ЈУТАРЊИХ НАВИКА због којих ДОБИЈАШ на ТЕЖИНИ!

ВЕОМА ЛАКО СЕ И ПРИПРЕМА:

Пре свега чоколаду и бадеме уситни ножем или блендером. У чинију сипај брашо и прашак за пециво, а затим додај и со. Путер отопи на лаганој ватри па га пребаци у другу чинију у којој ћеш правити тесто. Додај обе врсте шећера и сједни их помоћу миксера, а потом додај и јаје па добро измиксај. Умешај брашно па промешај да сједини састојке. На крају додај и чоколаду и бадеме.

Смесу распореди у плах на који си ставила папир за печење. Пази само да остављаш већи размак између теста јер ће нарасти. Пеци, око 10 до 13 минута. Најбоље је да време печења прилагодиш својој рерни и да се водиш изгледом, примера ради кад добију боју по рубовима. Остави да се охладе па послужи.