Шеф тврди: Кромпир за савршени пире не кува се у води!
Изненадићете се!
Има ли бољег прилога од кромпир пиреа? Иде уз печено месо, гулаше, а за пуњене паприке и сарме и не постоји други прилог.
Шта год да урадите неће бити превише: Ево како да чистите, а да УБИЈЕТЕ ВИРУСЕ!
ОПРЕЗ! Ево колико дуго смемо да чувамо ЗАМРЗНУТЕ намирнице
Ред поврћа, ред сира: Мусака од тиквица и плавог патлиџана (РЕЦЕПТ)
Шеф с "Фуд Нетворк-а", најпознатијег телевизијског канала који се бави храном и свиме везаним за њу, Тајлер Флоренс каже да кромпир пире припремамо на потпуно погрешан начин.
Наиме, како бисмо добили савршени пире, првенствено кромпир кувамо у погрешној течности - води. Огуљени и опрани кромпир требало би да се кува у павлаци у коју смо раније растопили маслац.
Да не дужимо, ово је Тајлеров рецепт за савршени пире од кромпира:
У шерпу с павлаком (cca. 0,5л) додајте огуљени, опрани и насецкани кромпир, три кашичице маслиновог уља и три кашичице маслаца. По жељи можете да додате со, зачине или бели лук. Поклопите шерпу и оставите да лагано крчка 20 минута. Процедите кромпир, али сачувајте течност у којој се кувао и помало додајте у посуду с кромпиром. Испасирајте кромпир.
Шеф Тајлер каже да је ово прави начин кувања кромпира јер на крају у самом пиреу остану сви укуси - кромпира и течности у којој се кувао.
КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Запечена тестенина болоњезе (РЕЦЕПТ)
НЕВЕРОВАТАН ОБРОК! Лажни бурек од макарона (РЕЦЕПТ)
БРЗО И ЈЕДНОСТАВНО: Поховани сир из рерне богатог укуса
Ево шта треба да имате у кућној апотеци у време пандемије: Не гомилајте лекове!