Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Славите уз неодољиве рецепте – 5 необичних идеја да заобиђете досадна предјела

03.12.2019. 14:29
Пише:
Промо
Dijamant
Дијамант / Извор: Фото: Промо

Сезона слава је увелико у току. Сви волимо сарму и печење, али неки новитети на трпези се ипак могу појавити и освежити славски јеловник.

Уколико сте и ви домаћин једне од бројних слава које су пред нама, припремили смо вам неколико несвакидашњих рецепата са којима можете изненадити своје госте, а потребно вам је само неколико састојака. Оно што је битно је да то буде брза и практична припрема.

У томе ће вам најважнији савезник бити мајонез, који и најједноставнијим јелима даје потребан шмек. Уколико не знате који да одаберете, нећете погрешити са оним који се прави од свежих жуманаца, попут Дијамант мајонеза.

1. Паста салата са туном – Скувајте тестенину по жељи и кад се охлади додајте мајонез, мало сенфа, киселе краставце, со и бибер по укусу и туњевину на крају. 

2. Ролнице од патлиџана – танке кришке патлиџана премажите маслиновим уљем и испеците. Након тога их филујте надевом од мајонеза и ситног сира уз додатак соли и бибера по укусу. У фил можете додати и насецкано сухомеснато или сушени парадајз.

3. Лосос канапеи – исеците багет на кришке које ћете премазати са мало уља и белог лука и запеците, након тога преко додајте мале слајсеве димљеног лососа и кашицицу мајонеза. Уместо багета можете користити и слане крекере. 

4. Сос од пасуља – изгњечите претходно скуван шарени пасуљ у пире и додајте мајонез, киселу павлаку, со бибер и лимунов сок.

5. Куглице од сира – 250г сланог сира, 50г пармезана, 2 јајета, мало соли, бибера и зачина. Сједините сиреве, 1 јаје и зачине, уколико је смеса ретка додајте хлебне мрвице. Ваљајте куглице у брашно, затим у јаје, па у презле и пржите у дубоком уљу. На крају послужите уз мајонез.

Пријатно!