clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Slavite uz neodoljive recepte – 5 neobičnih ideja da zaobiđete dosadna predjela

03.12.2019. 14:29
Piše:
Promo
Dijamant
Dijamant / Izvor: Foto: Promo

Sezona slava je uveliko u toku. Svi volimo sarmu i pečenje, ali neki noviteti na trpezi se ipak mogu pojaviti i osvežiti slavski jelovnik.

Ukoliko ste i vi domaćin jedne od brojnih slava koje su pred nama, pripremili smo vam nekoliko nesvakidašnjih recepata sa kojima možete iznenaditi svoje goste, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka. Ono što je bitno je da to bude brza i praktična priprema.

U tome će vam najvažniji saveznik biti majonez, koji i najjednostavnijim jelima daje potreban šmek. Ukoliko ne znate koji da odaberete, nećete pogrešiti sa onim koji se pravi od svežih žumanaca, poput Dijamant majoneza.

1. Pasta salata sa tunom – Skuvajte testeninu po želji i kad se ohladi dodajte majonez, malo senfa, kisele krastavce, so i biber po ukusu i tunjevinu na kraju. 

2. Rolnice od patlidžana – tanke kriške patlidžana premažite maslinovim uljem i ispecite. Nakon toga ih filujte nadevom od majoneza i sitnog sira uz dodatak soli i bibera po ukusu. U fil možete dodati i naseckano suhomesnato ili sušeni paradajz.

3. Losos kanapei – isecite baget na kriške koje ćete premazati sa malo ulja i belog luka i zapecite, nakon toga preko dodajte male slajseve dimljenog lososa i kašicicu majoneza. Umesto bageta možete koristiti i slane krekere. 

4. Sos od pasulja – izgnječite prethodno skuvan šareni pasulj u pire i dodajte majonez, kiselu pavlaku, so biber i limunov sok.

5. Kuglice od sira – 250g slanog sira, 50g parmezana, 2 jajeta, malo soli, bibera i začina. Sjedinite sireve, 1 jaje i začine, ukoliko je smesa retka dodajte hlebne mrvice. Valjajte kuglice u brašno, zatim u jaje, pa u prezle i pržite u dubokom ulju. Na kraju poslužite uz majonez.

Prijatno!