Три неизоставне намирнице које свако домаћинство има су јаја, кромпир и лук, а ако мислите да се од овога не може направити савршен ручак од којег полазе вода на уста грдно се варате.
Једе само воће и сваки месец иде на ПЛАСТИЧНУ ОПЕРАЦИЈУ: Жена са најужим струком на свету шокирала фанове изгледом, али и СВОЈИМ БИЗАРНИМ СТАВОВИМА
Овај рецепт за традиционалну шпанску тортиљу припрема се веома лако и брзо, а што је најбитније од свега, максимално штеди кућни буџет, а поврх тога, највероватније нећете ни морати да идете у набавку јер све три намирнице у већини случајева имате код куће.
Ово јело је савршено и због тога што може да се послужи као доручак, али и као ручак или вечера, у зависности уз шта је сервирате. Мада, овај шпански специјалитет је изврстан и сам по себи без икаквих додатака.
Ољуштите кромпир и исецкајте га на ситне коцкице или на танке кругове.
У тигањ налијте уље толико да прекрије дно и загрејте га, а потом убаците лук и кромпир. Динстајте док кромпир не омекша, а лук не потамни. Склоните са рингле и оцедите од уља, али га не бацајте.
Јаја умутите у кајгану, а потом додајте смесу кромпира и лука и добро помешајте.
Поново у тигањ сипајте уље на коме сте пржили кромпир и загрејте га, па убаците смесу од јаја, кромпира и лука. Зачините сољу и бибером по укусу. Оставите да се пржи на тихој ватри, обавезно без мешања.
Тигањ прекријте тањиром, па окрените тако да сада већ формирана тортиља остане на тањиру, а потом је вратите у тигањ, како би испекли и другу страну.