Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БАКА ЈЕЛА одушевила рецептом! Пита са РОШТИЉСКИМ КОБАСИЦАМА и краставцима - ДОРУЧАК који морате још данас да пробате

18.09.2023. 07:42
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Ако волите домаће пите, препоручујемо вам да испробате овај рецепт.

Потребно је:

  • 2 јаја
  • 50 мл уља
  • 60 гр гриза
  • 60 гр брашна
  • 1/2 прашка за пециво
  • 100 мл јогурта
  • мало соли 
ЛЕПИ СЕ ЗА ПРСТЕ! Пробајте ЋУРЕЋА КРИЛЦА по рецепту из бакине кухиње, одушевише вас укус (ВИДЕО)

ЛЕПИ СЕ ЗА ПРСТЕ! Пробајте ЋУРЕЋА КРИЛЦА по рецепту из бакине кухиње, одушевише вас укус (ВИДЕО)

Домаћа ТУРШИЈА ЈАЧА ИМУНИТЕТ, чисти црева и ПОВЕЋАВА ниво ДОБРИХ БАКТЕРИЈА, одлична је ЗА ПРОБАВУ (РЕЦЕПТ)

Домаћа ТУРШИЈА ЈАЧА ИМУНИТЕТ, чисти црева и ПОВЕЋАВА ниво ДОБРИХ БАКТЕРИЈА, одлична је ЗА ПРОБАВУ (РЕЦЕПТ)

Надев за питу:

  • 1 пар роштиљских кобасица, могу виршле
  • 4 -5 ком киселих краставаца 

Прелив:

  • 2 јаја
  • 200 гр киселе павлаке 

Припрема:

Умутити јаје, додати уље, јогурт, со, измешати. Додати просејано брашно са прашком за пециво и опет све добро измешати. Плех дубљи, а ужи плех величине 35x9 цм, обложити папиром за печење. Сипати смесу у плех, па преко ставити са обе стране по 1 већу, ољуштену роштиљ кобасицу. У средину ставити киселе краставчиће, којима претходно треба одсећи врхове, па кобасицу и краставце добро уронити у тесто.

Рерну загрејати на 200 степени Ц и ставити тесто да се пече. После 15-ак минута га извадити из рерне и прелити преливом од умућених јаја и павлаке. Вратити у рерну, покрити фолијом и наставити печење још око 40 минута. 15 минута пред крај печења скинути фолију да се пита лепо запече. Сећи прохлађену.