clear sky
21°C
01.05.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

BAKA JELA oduševila receptom! Pita sa ROŠTILJSKIM KOBASICAMA i krastavcima - DORUČAK koji morate još danas da probate

18.09.2023. 07:42
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Ako volite domaće pite, preporučujemo vam da isprobate ovaj recept.

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 50 ml ulja
  • 60 gr griza
  • 60 gr brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 ml jogurta
  • malo soli 
LEPI SE ZA PRSTE! Probajte ĆUREĆA KRILCA po receptu iz bakine kuhinje, oduševiše vas ukus (VIDEO)

LEPI SE ZA PRSTE! Probajte ĆUREĆA KRILCA po receptu iz bakine kuhinje, oduševiše vas ukus (VIDEO)

Domaća TURŠIJA JAČA IMUNITET, čisti creva i POVEĆAVA nivo DOBRIH BAKTERIJA, odlična je ZA PROBAVU (RECEPT)

Domaća TURŠIJA JAČA IMUNITET, čisti creva i POVEĆAVA nivo DOBRIH BAKTERIJA, odlična je ZA PROBAVU (RECEPT)

Nadev za pitu:

  • 1 par roštiljskih kobasica, mogu viršle
  • 4 -5 kom kiselih krastavaca 

Preliv:

  • 2 jaja
  • 200 gr kisele pavlake 

Priprema:

Umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, so, izmešati. Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i opet sve dobro izmešati. Pleh dublji, a uži pleh veličine 35x9 cm, obložiti papirom za pečenje. Sipati smesu u pleh, pa preko staviti sa obe strane po 1 veću, oljuštenu roštilj kobasicu. U sredinu staviti kisele krastavčiće, kojima prethodno treba odseći vrhove, pa kobasicu i krastavce dobro uroniti u testo.

Rernu zagrejati na 200 stepeni C i staviti testo da se peče. Posle 15-ak minuta ga izvaditi iz rerne i preliti prelivom od umućenih jaja i pavlake. Vratiti u rernu, pokriti folijom i nastaviti pečenje još oko 40 minuta. 15 minuta pred kraj pečenja skinuti foliju da se pita lepo zapeče. Seći prohlađenu.