Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПРЖЕНИЦЕ НА НОВ НАЧИН: Фантастична комбинација сира и младог лука претвориће стари хлеб у савршен оброк

29.06.2023. 07:38
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Ово јело можете јести за било који оброк, деца га обожавају!

Ако сте од оних који воле прженице, данашњи рецепт ће вас одушевити. Бака Јела је спремала прженице са сиром, младим луком и качкаваљем, оброк који се може служити за доручак, ручак или ужину. 

Ово јело ће одушевити ваше укућане, а с обзиром да вам за њега треба стари хлеб и ваш новчаник ће вам бити захвалан.

Потребно је:

  • стари резани хлеб
  • 2 јаја
  • 150 гр сира
  • 100 мл млека
  • 2 кашике уља
  • 2 пера младог лука
  • 50 гр ренданог качкаваља  

Припрема:

Прво издробите сир и измешајте са јајима, а потом додајте у то исецкана пера црног лука и пола количине ренданог качкаваља. У смесу убаците млеко и све изједначите. Плех обложите пек папиром и свако парче хлеба умичите у смесу јаја и сира и ређајте у плех. На крају кашиком скупите и распоредите преостали сир по сваком парчету хлеба. Остатком качкаваља покрити хлеб. Пеците на 220 степени 20-30 минута.

Уживајте!