clear sky
16°C
15.05.2024.
Beograd
eur
117.1155
usd
108.571
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PRŽENICE NA NOV NAČIN: Fantastična kombinacija sira i mladog luka pretvoriće stari hleb u savršen obrok

29.06.2023. 07:38
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Ovo jelo možete jesti za bilo koji obrok, deca ga obožavaju!

Ako ste od onih koji vole prženice, današnji recept će vas oduševiti. Baka Jela je spremala prženice sa sirom, mladim lukom i kačkavaljem, obrok koji se može služiti za doručak, ručak ili užinu. 

Ovo jelo će oduševiti vaše ukućane, a s obzirom da vam za njega treba stari hleb i vaš novčanik će vam biti zahvalan.

Potrebno je:

  • stari rezani hleb
  • 2 jaja
  • 150 gr sira
  • 100 ml mleka
  • 2 kašike ulja
  • 2 pera mladog luka
  • 50 gr rendanog kačkavalja  

Priprema:

Prvo izdrobite sir i izmešajte sa jajima, a potom dodajte u to iseckana pera crnog luka i pola količine rendanog kačkavalja. U smesu ubacite mleko i sve izjednačite. Pleh obložite pek papirom i svako parče hleba umičite u smesu jaja i sira i ređajte u pleh. Na kraju kašikom skupite i rasporedite preostali sir po svakom parčetu hleba. Ostatkom kačkavalja pokriti hleb. Pecite na 220 stepeni 20-30 minuta.

Uživajte!