Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Сладак купус по бакиној рецептури: Савршен ручак препун витамина (Рецепт)

11.03.2023. 08:21
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Погледајте шта је бака ставила у купус и добила ручак препун витамина који прија у овим данима

Потребно је :

  • 2 шаргарепе
  • 1 пашкнат
  • 1 корен мањег целера
  • веза младог лука, црног и белог
  • 1 зелена љута паприка
  • 2 мања кромпира
  • 100 мл куваног парадајза
  • 1 главица купуса
  • неколико кашика уља
  • 1 пуна кашичица брашна
  • 1/2 кашичице мл црвене паприке
  • 1 кашика сувог зачина или само соли
  • 4 чена белог лука
Бакин рецепт за КРОМПИРУШУ БЕЗ КОРА: Готова за ПОЛА САТА, а боље од оне класичне (РЕЦЕПТ, ВИДЕО)

Бакин рецепт за КРОМПИРУШУ БЕЗ КОРА: Готова за ПОЛА САТА, а боље од оне класичне (РЕЦЕПТ, ВИДЕО)

Посне кифлице са пивом и орасима по рецепту наших бака: Пивчићи се праве за 20 минута, а укус одушевљава

Посне кифлице са пивом и орасима по рецепту наших бака: Пивчићи се праве за 20 минута, а укус одушевљава

Припрема:

Купус исећи на пола, извадити корен и одстранити спољне листове. Исећи крупне коцке па пола поређати у дубљу, већу шерпу. Исећи поврће са средње коцке па пола додати на купус. 

Одозго додати другу половину сеченог купуса и на крају другу половину сецканог поврћа.

 Убацити и мало лишћа целера или стабљике. Додати љуту паприку и сипати пола шерпе воде. Кувати око 50 минута. Додати куван парадајз или свежа два и заћин. Кувати још 5-6 минута. 

У тигањ ставити уље и сецкан бели лук и брашно пропржити да порумени па додати мл. црвену паприку и одмах убацити у купус. Лагано промешати. 

Оставити минут два да кува па на крају ставити сецкан першунов лист. Наш рецепт је готов.