clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Posne kiflice sa pivom i orasima po receptu naših baka: Pivčići se prave za 20 minuta, a ukus oduševljava

09.03.2023. 08:24
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Kiflice sa pivom i orasima ne sadrže ni mleko, ni jaja, te su idealan slatkiš za posne dane.

Potrebno je:

  • 300 gr brašna
  • 70 ml ulja 
  • 100 ml piva
  • 1/2 praška za peciva
  • malo soli
  • 200 gr marmelade
  • 200 gr šećera
  • 100 ml vode
  • 1/2 soka limuna
  • 1 vanilin šećer
Starinska pita sa kiselim kupusom i prazilukom! Ima samo nekoliko sastojaka i pravi se veoma brzo (Recept)

Starinska pita sa kiselim kupusom i prazilukom! Ima samo nekoliko sastojaka i pravi se veoma brzo (Recept)

OVAJ NAPITAK je odličnog ukusa, a od njega ćete imati čisto lice BEZ BUBULJICA (RECEPT)

OVAJ NAPITAK je odličnog ukusa, a od njega ćete imati čisto lice BEZ BUBULJICA (RECEPT)

Priprema:

U vanglicu sipati brašno, dodati prašak za pecivo, ulje, pivo, soli. Sve izmesiti  pa ostaviti da odmori 10 minuta pokriveno. 

Podeliti na dva dela pa svaku polovinu tanko razviti i iseći 8 trouglova. Svaki trougao još oklagijom istanjiti. Na širi deo ubaciti kašičicu pekmeza po želji, malo saviti uglove da pekmez ne iscuri i uviti u kiflicu. 

Ređati u pleh i peći na 180 stepeni C 20-25 minuta. U činiju sipati šećer dodati vodu, vanilin šećer i limunov sok. 

Kuvati 5 minuta, pa preliti vrućim sirupom vruće kiflice. Kiflice kasnije malo okrenuti da bolje upiju. Uvaljati u mlevene orahe u koji možete dodati šećer po želji.