Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ослић по БАКИНОМ рецепту - Једноставно припремљена риба, ФЕНОМЕНАЛНОГ укуса, укућани ће се ОДУШЕВИТИ

18.12.2023. 11:38
Пише:
Србија Данас
pržena riba, bakini recepti
пржена риба, бакини рецепти / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Врста рибе коју углавном воли већина људи је ослић, јер има неутралан укус и мирис, па с њим можете да експериментишете како год желите. Омиљен је и на славама, али и као недељни ручак, воле га све генерације.

Уколико будете пажљиво пратили овај рецепт, добићете савршену пржену рибу, која ће одушевити сваког ко је проба. Лук и зачини дају тај посебан укус, и чине ово јело још бољим.

Чак 60 посто МУШКАРАЦА ИМА ОВАЈ ПРОБЛЕМ! ПОВЕЋАНЕ ГРУДИ код јачег пола утичу на ПСИХИЧКО СТАЊЕ, а ево како их СМАЊИТИ без операцијеGinekomastija

Чак 60 посто МУШКАРАЦА ИМА ОВАЈ ПРОБЛЕМ! ПОВЕЋАНЕ ГРУДИ код јачег пола утичу на ПСИХИЧКО СТАЊЕ, а ево како их СМАЊИТИ без операције

СТРУЧЊАК ОДГОВАРА: Како одабрати прави ПРОБИОТИК од многих који постоје на тржишту?probiotik

СТРУЧЊАК ОДГОВАРА: Како одабрати прави ПРОБИОТИК од многих који постоје на тржишту?

pržena riba, bakini recepti
пржена риба, бакини рецепти / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Потребно је:

  • 600 г смрзнутог ослића
  • 1 кашика зачина за рибу
  • млевена паприка
  • 2 кашике кукурузног брашна
  • 2 кашике хлебног брашна
  • со 
  • уље
  • 1 главица белог лука
  • веза першуновог листа

Припрема:

Рибу очистити од коже, па је исећи на пола и у средини склонити све што је црно. Исећи на комаде. Измешати брашнои хлебно и кукурузно, додати млевену паприку, зачин за рибу и со. Рибу уваљати у брашно, па вишак брашна отрести. Добро угрејати уље, па ставити рибу да се пржи. Смањити и пржити на средњој температури. Кад риба порумени полако је окренути. Пржену рибу вадити на папирни убрус. У посуду исецкати ситно бели лук, додати 1 кашику воде и сецкани першун На свако парче рибе ставити кашичицу белог лука. Навући послужавник са рибом у кесу и оставити на топлом, до сервирања. Уживајте!