broken clouds
20°C
04.05.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Oslić po BAKINOM receptu - Jednostavno pripremljena riba, FENOMENALNOG ukusa, ukućani će se ODUŠEVITI

18.12.2023. 11:38
Piše:
Srbija Danas
pržena riba, bakini recepti
pržena riba, bakini recepti / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Vrsta ribe koju uglavnom voli većina ljudi je oslić, jer ima neutralan ukus i miris, pa s njim možete da eksperimentišete kako god želite. Omiljen je i na slavama, ali i kao nedeljni ručak, vole ga sve generacije.

Ukoliko budete pažljivo pratili ovaj recept, dobićete savršenu prženu ribu, koja će oduševiti svakog ko je proba. Luk i začini daju taj poseban ukus, i čine ovo jelo još boljim.

Čak 60 posto MUŠKARACA IMA OVAJ PROBLEM! POVEĆANE GRUDI kod jačeg pola utiču na PSIHIČKO STANJE, a evo kako ih SMANJITI bez operacijeGinekomastija

Čak 60 posto MUŠKARACA IMA OVAJ PROBLEM! POVEĆANE GRUDI kod jačeg pola utiču na PSIHIČKO STANJE, a evo kako ih SMANJITI bez operacije

STRUČNJAK ODGOVARA: Kako odabrati pravi PROBIOTIK od mnogih koji postoje na tržištu?probiotik

STRUČNJAK ODGOVARA: Kako odabrati pravi PROBIOTIK od mnogih koji postoje na tržištu?

pržena riba, bakini recepti
pržena riba, bakini recepti / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

  • 600 g smrznutog oslića
  • 1 kašika začina za ribu
  • mlevena paprika
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike hlebnog brašna
  • so 
  • ulje
  • 1 glavica belog luka
  • veza peršunovog lista

Priprema:

Ribu očistiti od kože, pa je iseći na pola i u sredini skloniti sve što je crno. Iseći na komade. Izmešati brašnoi hlebno i kukuruzno, dodati mlevenu papriku, začin za ribu i so. Ribu uvaljati u brašno, pa višak brašna otresti. Dobro ugrejati ulje, pa staviti ribu da se prži. Smanjiti i pržiti na srednjoj temperaturi. Kad riba porumeni polako je okrenuti. Prženu ribu vaditi na papirni ubrus. U posudu iseckati sitno beli luk, dodati 1 kašiku vode i seckani peršun Na svako parče ribe staviti kašičicu belog luka. Navući poslužavnik sa ribom u kesu i ostaviti na toplom, do serviranja. Uživajte!