Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Савршене, СОЧНЕ БАКЛАВЕ из бакине кухиње: Уз ову СМЕСУ којом се ПРЕЛИВАЈУ биће још мекше и укусније

01.07.2021. 08:55
Пише:
Србија Данас
pita
пита / Извор: Foto:Youtube printscreen/ Јелајелена Петровиц

Уживајте у данашњем рецепту.

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за баклаву са вишњама. 

ТОПИТЕ КИЛОГРАМЕ у одређено доба дана – ево када ТАЧНО треба да имате НАЈОБИЛНИЈИ оброк

ТОПИТЕ КИЛОГРАМЕ у одређено доба дана – ево када ТАЧНО треба да имате НАЈОБИЛНИЈИ оброк

Супружници ИЗГУБИЛИ 180 КИЛОГРАМА заједно, захваљујући овоме, а сада изгледају НЕПРЕПОЗНАТЉИВО (ФОТО)

Супружници ИЗГУБИЛИ 180 КИЛОГРАМА заједно, захваљујући овоме, а сада изгледају НЕПРЕПОЗНАТЉИВО (ФОТО)

Потребно је:

  • 1/2 кг танких кора
  • 1 кг вишања мало шећера мало гриза уље

За прелив:

  • 100 гр шећера
  • 100 мл воде
  • 1 ванилин шећер

Припрема: Вишње добро опрати извадити кошчице. Кору раширити на сто премазати уљем, посути мало гриза, 1 супена кашика, мало шећером и попрскати водом.

Најбоље ако имате пумпицу са прскалицом. Четири коре тако саставити једну преко друге и на задњу, у дну поређати по жељи вишње и увити. Ређати у већи плех (од шпорета). Премазати ролнице уљем и пећи на 200 степени Ц око 40 мин (зависи од шпорета) да лепо порумени.

ЖЕЛУДАЦ ВАМ НЕ ВАРИ ХРАНУ И СТОМАК ВАМ ЈЕ НАДУВЕН? Одмах идите у кухињу и НАПРАВИТЕ ОВАЈ ПРИРОДНИ ЛЕК

ЖЕЛУДАЦ ВАМ НЕ ВАРИ ХРАНУ И СТОМАК ВАМ ЈЕ НАДУВЕН? Одмах идите у кухињу и НАПРАВИТЕ ОВАЈ ПРИРОДНИ ЛЕК

Никако НИЈЕ ДОБРО да ЈЕДЕТЕ ЛУБЕНИЦУ: Особе са овим здравственим проблемима би требало да је ИЗБЕГАВАЈУ

Никако НИЈЕ ДОБРО да ЈЕДЕТЕ ЛУБЕНИЦУ: Особе са овим здравственим проблемима би требало да је ИЗБЕГАВАЈУ

Скувати у шерпици шећер са водом и ванилом. Нека ври око 2 мин. Охладити. Кад је пита готова врућу је посећи и прелити сирупом. Хладну сервирати.  Никад боља, сочнија и укуснија. Сладите се и уживајте.

Детаљније о рецепту на видеу.