light rain
19°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Savršene, SOČNE BAKLAVE iz bakine kuhinje: Uz ovu SMESU kojom se PRELIVAJU biće još mekše i ukusnije

01.07.2021. 08:55
Piše:
Srbija Danas
pita
pita / Izvor: Foto:Youtube printscreen/ Jelajelena Petrovic

Uživajte u današnjem receptu.

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za baklavu sa višnjama. 

TOPITE KILOGRAME u određeno doba dana – evo kada TAČNO treba da imate NAJOBILNIJI obrok

TOPITE KILOGRAME u određeno doba dana – evo kada TAČNO treba da imate NAJOBILNIJI obrok

Supružnici IZGUBILI 180 KILOGRAMA zajedno, zahvaljujući ovome, a sada izgledaju NEPREPOZNATLJIVO (FOTO)

Supružnici IZGUBILI 180 KILOGRAMA zajedno, zahvaljujući ovome, a sada izgledaju NEPREPOZNATLJIVO (FOTO)

Potrebno je:

  • 1/2 kg tankih kora
  • 1 kg višanja malo šećera malo griza ulje

Za preliv:

  • 100 gr šećera
  • 100 ml vode
  • 1 vanilin šećer

Priprema: Višnje dobro oprati izvaditi koščice. Koru raširiti na sto premazati uljem, posuti malo griza, 1 supena kašika, malo šećerom i poprskati vodom.

Najbolje ako imate pumpicu sa prskalicom. Četiri kore tako sastaviti jednu preko druge i na zadnju, u dnu poređati po želji višnje i uviti. Ređati u veći pleh (od šporeta). Premazati rolnice uljem i peći na 200 stepeni C oko 40 min (zavisi od šporeta) da lepo porumeni.

ŽELUDAC VAM NE VARI HRANU I STOMAK VAM JE NADUVEN? Odmah idite u kuhinju i NAPRAVITE OVAJ PRIRODNI LEK

ŽELUDAC VAM NE VARI HRANU I STOMAK VAM JE NADUVEN? Odmah idite u kuhinju i NAPRAVITE OVAJ PRIRODNI LEK

Nikako NIJE DOBRO da JEDETE LUBENICU: Osobe sa ovim zdravstvenim problemima bi trebalo da je IZBEGAVAJU

Nikako NIJE DOBRO da JEDETE LUBENICU: Osobe sa ovim zdravstvenim problemima bi trebalo da je IZBEGAVAJU

Skuvati u šerpici šećer sa vodom i vanilom. Neka vri oko 2 min. Ohladiti. Kad je pita gotova vruću je poseći i preliti sirupom. Hladnu servirati.  Nikad bolja, sočnija i ukusnija. Sladite se i uživajte.

Detaljnije o receptu na videu.