Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Припремите САТАРАШ по бакином рецепту, идеална ЗИМНИЦА може и да се заледи (ВИДЕО)

25.09.2021. 09:36
Пише:
Србија Данас
sataraš
сатараш / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Преукусно, здраво, практично и једноставно...

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за веома укусно јело са паприкама, луком и парадајзом, које можете да скувате у великим количинама, затим заледите и користите по потреби. 

Ове намирнице ГРЕЈУ: Уколико имате ПРОБЛЕМ са слабом ЦИРКУЛАЦИЈОМ, искористите ДЕЈСТВО ових зачина

Ове намирнице ГРЕЈУ: Уколико имате ПРОБЛЕМ са слабом ЦИРКУЛАЦИЈОМ, искористите ДЕЈСТВО ових зачина

Најбољи ЧАЈ ЗА ЈЕСЕЊЕ ДАНЕ: Смањује надутост, помаже код алергија, а прави се од само ДВЕ БИЉКЕ

Најбољи ЧАЈ ЗА ЈЕСЕЊЕ ДАНЕ: Смањује надутост, помаже код алергија, а прави се од само ДВЕ БИЉКЕ

Поребно је:

  • 2 кг паприке ( ја сам користила црвене)
  • 1.2 кг  кг лука
  • 1.5 кг парадајза
  • уље 
  • соли

Припрема:

Све добро опрати очистити исећи на крупније, паприку на колутове, лук на резанце, а парадајз огулити и исећи на коцке. У већу шерпу сипати уља по жељи ја сам сипала 200 мл  па кад се угреје убацити сечен лук и пржити га на тихо без доливања воде. 

Може се покрити поклопцем. После 10-15 мин додати паприку посолити, (ја сам додала 1 кашику морске соли) и пржити око 20 мин. Убацити парадајз да се и он упржи док сок мало не испари. 

sataraš
сатараш / Извор: Фото: Youtube printscreen/ Југотон Мусиц

По жељи можете додати још мало уља. Кад се повуче варјачом по дну шерпе и види се дно сатараш је готов. Треба мало мање пржити него кад се спрема за ручак. Охладити и спаковати најбоље у пластичне кутије са поклопцима. Спаковати охлађено у замрзивач. 

Зима кад се пожелите сатараша изватити мало га  пропржите 2-3 минуна и то је то.

Цео рецепт погледајте на видеу.