few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Pripremite SATARAŠ po bakinom receptu, idealna ZIMNICA može i da se zaledi (VIDEO)

25.09.2021. 09:36
Piše:
Srbija Danas
sataraš
sataraš / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Preukusno, zdravo, praktično i jednostavno...

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za veoma ukusno jelo sa paprikama, lukom i paradajzom, koje možete da skuvate u velikim količinama, zatim zaledite i koristite po potrebi. 

Ove namirnice GREJU: Ukoliko imate PROBLEM sa slabom CIRKULACIJOM, iskoristite DEJSTVO ovih začina

Ove namirnice GREJU: Ukoliko imate PROBLEM sa slabom CIRKULACIJOM, iskoristite DEJSTVO ovih začina

Najbolji ČAJ ZA JESENJE DANE: Smanjuje nadutost, pomaže kod alergija, a pravi se od samo DVE BILJKE

Najbolji ČAJ ZA JESENJE DANE: Smanjuje nadutost, pomaže kod alergija, a pravi se od samo DVE BILJKE

Porebno je:

  • 2 kg paprike ( ja sam koristila crvene)
  • 1.2 kg  kg luka
  • 1.5 kg paradajza
  • ulje 
  • soli

Priprema:

Sve dobro oprati očistiti iseći na krupnije, papriku na kolutove, luk na rezance, a paradajz oguliti i iseći na kocke. U veću šerpu sipati ulja po želji ja sam sipala 200 ml  pa kad se ugreje ubaciti sečen luk i pržiti ga na tiho bez dolivanja vode. 

Može se pokriti poklopcem. Posle 10-15 min dodati papriku posoliti, (ja sam dodala 1 kašiku morske soli) i pržiti oko 20 min. Ubaciti paradajz da se i on uprži dok sok malo ne ispari. 

sataraš
sataraš / Izvor: Foto: Youtube printscreen/ Jugoton Music

Po želji možete dodati još malo ulja. Kad se povuče varjačom po dnu šerpe i vidi se dno sataraš je gotov. Treba malo manje pržiti nego kad se sprema za ručak. Ohladiti i spakovati najbolje u plastične kutije sa poklopcima. Spakovati ohlađeno u zamrzivač. 

Zima kad se poželite sataraša izvatiti malo ga  propržite 2-3 minuna i to je to.

Ceo recept pogledajte na videu.