Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БРЗО И ЈЕФТИНО: Посни БАКИН КОЛАЧ са сувим грожђем и орасима!

15.08.2021. 10:14
Пише:
Србија Данас
posni kolač
посни колач / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Jelajelena Петровиц

Вреди пробати

Овај врло једноставан, а јефтин рецепт сигурно ћете хтети да пробате, посебно за време поста.

Комбинација сувог грожђа, цимета и ораха одушевиће све укућане.

СТОМАТОЛОЗИ УПОЗОРАВАЈУ: Ово је доба дана када НИКАКО не смете ПРАТИ ЗУБЕ!

СТОМАТОЛОЗИ УПОЗОРАВАЈУ: Ово је доба дана када НИКАКО не смете ПРАТИ ЗУБЕ!

БОЛ У ЛЕЂИМА нестаје за 60 СЕКУНДИ: Потребно је само да урадите ОВАЈ ТРИК!

БОЛ У ЛЕЂИМА нестаје за 60 СЕКУНДИ: Потребно је само да урадите ОВАЈ ТРИК!

Потребно је:

  • 100 гр сувог грожђа
  • 12 кашика шечера
  • 16 кашика шећера
  • 15 кашика брашна
  • 5 кашика гриза
  • 1 цимет, прашак за пециво и ванилин шећер
  • 400 мл. воде
  • 1 кашичица. соде бикарбоне
  • 8 кашика млевених ораха
  • 4 кашика пекмеза од шљива

Премаз:

  • пекмез по избору
  •  млевен и сецкан орах

posni kolač
посни колач / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Jelajelena Петровиц

Припрема: 

У посуду сипати воду па додати :

  • 100 гр сувог грожђа
  • 12 кашика шећера
  • 16 кашика шећера
  • 15 кашика брашна 
  • 5 кашика гриза
  • 1 цимет, прашак за пециво и ванилин шећер
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 8 кашика млевених ораха 
  • 4 кашика pekmmeza од шљива и све добро изједначити жицом.

Сипати у плех величине 26 центиметара у који сте ставили папир за печење. Пећи на 200 степени 40- 45 мин. На половини печења покрити фолијом. Врућ колач премазати џемом по избору и посути млевеним и сецканим орасима.