clear sky
17°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

BRZO I JEFTINO: Posni BAKIN KOLAČ sa suvim grožđem i orasima!

15.08.2021. 10:14
Piše:
Srbija Danas
posni kolač
posni kolač / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic

Vredi probati

Ovaj vrlo jednostavan, a jeftin recept sigurno ćete hteti da probate, posebno za vreme posta.

Kombinacija suvog grožđa, cimeta i oraha oduševiće sve ukućane.

STOMATOLOZI UPOZORAVAJU: Ovo je doba dana kada NIKAKO ne smete PRATI ZUBE!

STOMATOLOZI UPOZORAVAJU: Ovo je doba dana kada NIKAKO ne smete PRATI ZUBE!

BOL U LEĐIMA nestaje za 60 SEKUNDI: Potrebno je samo da uradite OVAJ TRIK!

BOL U LEĐIMA nestaje za 60 SEKUNDI: Potrebno je samo da uradite OVAJ TRIK!

Potrebno je:

  • 100 gr suvog grožđa
  • 12 kašika šečera
  • 16 kašika šećera
  • 15 kašika brašna
  • 5 kašika griza
  • 1 cimet, prašak za pecivo i vanilin šećer
  • 400 ml. vode
  • 1 kašičica. sode bikarbone
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 4 kašika pekmeza od šljiva

Premaz:

  • pekmez po izboru
  •  mleven i seckan orah

posni kolač
posni kolač / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema: 

U posudu sipati vodu pa dodati :

  • 100 gr suvog grožđa
  • 12 kašika šećera
  • 16 kašika šećera
  • 15 kašika brašna 
  • 5 kašika griza
  • 1 cimet, prašak za pecivo i vanilin šećer
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 8 kašika mlevenih oraha 
  • 4 kašika pekmmeza od šljiva i sve dobro izjednačiti žicom.

Sipati u pleh veličine 26 centimetara u koji ste stavili papir za pečenje. Peći na 200 stepeni 40- 45 min. Na polovini pečenja pokriti folijom. Vruć kolač premazati džemom po izboru i posuti mlevenim i seckanim orasima.