Цео живот ПОГРЕШНО КУВАТЕ КАФУ! Стручњаци откривају прави начин за здравији напитак и пуноћу укуса
Уколико и ви дан започињете кафом, обратите пажњу на следеће!
Кафа је најучесталији напитак у српским, али и балканским кућама. Постоје јасна правила којих се морамо придржавати уколико желимо укусан и, најважније, здрав ужитак.
Иако најчешће сипамо воду, чекамо да проври и додамо кафу - кување није баш тако једноставно. Потребна је одређена доза вештине коју нема свако, али се лако стиче!
Када "ставимо воду" морамо сачекати једно време да она проври. Често се заборавимо, па одређени део искипи и увек прибегавамо једном. Доливамо нову воду у ону која је прокувала.
Светска здравствена организација осврнула се на ову навику многих кафољубаца, па је истакла да то и није тако пожељно. Штавише, ово је врло штетно.
Том приликом, дуплим кувањем арсен, нитрати и флуор из воде се повећавају и изузетно шкоде организму. Може да дође до тровања, проблема са варењем, дијабетеса и кардиоваскуларних болести. Дакле, боље ставите потпуно нову воду и мотрите док не проври.