Често једете ТУЊЕВИНУ из конзерве?! Ево колико је то заправо ЗДРАВА навика!
Ово морате знати!
Сигурно сте се питали колико је туњевина из конзерве заправо здрава. Овај оброк некада може да употпуни ручак, а у доба поста је један од извора протеина.
ДА ЛИ СТЕ НАВУЧЕНИ? Ова храна ствара ЗАВИСНОСТ попут ДРОГЕ: Главна препрека на путу ка МРШАВЉЕЊУ!
Међутим, сигурно сте чули да туњевина није баш здрава. Поставља се вечито питање: колико штете туњевина из конзерве може да нанесе нашем телу?
Само пар залогаја ове НАМИРНИЦЕ учиниће ЧУДО, регенерисати ваше тело и ОЈАЧАТИ имунитет!
Туњевина у себи садржи малу количину живе. Сви знамо да је жива неверованто отровна и опасна по људски живот. На срећу, рибе у себи садрже мале количине живе. Проблем настаје када људи почну да уносе превелику количину туњевине. Дакле, ако превише конзумирате туњевину постоји шанса да се отрујете живом и на тај начин угрозите себи живот. Наравно унос туњевине мора да буде огроман како би дошло до оваквог тровања.
Само једна конзерва туњевине у себи садржи 18.11 микрограма живе, док иста количина Албакор туњевине садржи 49.53 мигрограма живе.
АЈООЈ, УПОМОЋ! ЧЕСТО ПИШКИТЕ? Ако морате у wc чешће од ОВОГ - ОБРАТИТЕ се обавезно лекару!
Жива је један од најзаступљенијих токсина у рибљим продуктима и изузетно је штетна за све, потогово за жене које планирају трудноћу, труднице и децу. Дозвољен максимални унос живе је1.6 µг по килограму телесне масе и то недељно!
Шокантан податак је да туњевина, у зависности од врсте и места сабирања у просеку садржи око 30 µг живе у 100 г конзервираног производа, а максимално може да садржи чак и два и по пута више. Насупрот томе, конзервирана сардина садржи око 10x мање живе тј. око 3 µг у 100 г производа и тај однос је више-мање константан.
НИКАД СИТИЈИ А ВИТКИ: Ево зашто је ПАСУЉ најбољи избор за РУЧАК, а припрема се на БЕЗБРОЈ начина!
Једна порција туњевине садржи око 75 µг витамина К што је око 60% препорученог дневног уноса и 83% за жене док порција сардине садржи свега 4.4 µг.
Шта лечи који чај? Шест опасних стања код којих ће вам помоћи ови топли напици!
Закључак је да конзервирана туњевина у малим количинама није опасна, међутим ако волите да једете рибу и ограничени сте на оне из конзерве, ипак се определите за сардину.