ЧОКО МАЛИНА ТОРТА - Укусна посластица за сваки дан, готова за 15 минута, а одмах нестаје са тањира
Обожаваћете ову једноставну торту.
Ако тражите брз рецепт за укусну, домаћу посластицу - честитамо, нашли сте га! Погледајте о чему је реч.
Састојци:
- 300г млевеног кекса
- 130г истопљеног путера
- 135мл млека
- 400г малина
- желатин
- 100г црне чоколаде (за кување)
- 100г млечне чоколаде
- 200г крем сира
- 400мл слатке павлаке
- 100мл слатке павлаке
- 200г црне чоколаде (за кување)
Припрема:
Млевени кекс, истопљен путер и млеко сједините миксером, те утисните у калуп. Оставите у фрижидеру.
Малине скувајте и изгњечите, па додајте набубрели желатин и мешајте на лаганој ватри док се желатин не отопи. Сипајте преко слоја од кекса и одложите у замрзивач.
Црну и млечну чоколаду отопите на пари, па додајте по 100г крем сира у обе чоколаде и сједините жицом. Слатку павлаку умутите чврсто миксером и поделите на два дела па додајте у филове и сједините.
Преко слоја од малина прво ставите фил од тамне чоколаде, а затим и од млечне чоколаде.
За ганш загрејте слатку павлаку до кључања, додајте јој чоколаду и мешајте док се чоколада потпуно не отопи, те прелијте тортицу. Оставите да се добро стегне и уживајте!