Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Направите ЧОКОЛАДНУ ТОРТУ по БАКИНОМ рецепту: Потребно вам је пар састојака, припрема се БРЗО и лако (ВИДЕО)

22.10.2022. 08:48
Пише:
Србија Данас
čokoladna torta
чоколадна торта / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Идеална посластица за викенд и породично окупљање!

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за чоколадну торту. 

Потребно је:

  • 600 гр кекса
  • 150-200 гр чоколаде за кување
  • 150 гр маслаца или маргарина
  • 200 гр мл. ораха
  • 2 кашике пуне  густина
  • 1/2 л млека
  • 3 јаја
  • 100-150 гр шећера
  • 1 ванилин шећер
  • млеко 200 гр нес кафа кесица
  • 1 кашика рума
Близанци да ЗАБОРАВЕ ОДМОР, код ВАГЕ на помлу љубавна АФЕРА - Хороскоп за СУБОТУ је спреман

Близанци да ЗАБОРАВЕ ОДМОР, код ВАГЕ на помлу љубавна АФЕРА - Хороскоп за СУБОТУ је спреман

НУТРИЦИОНИСТА ОТКРИВА: Ово је најбољи ДОРУЧАК за МРШАВЉЕЊЕ, све што је потребно, хранљив је и НЕ ГОЈИ

НУТРИЦИОНИСТА ОТКРИВА: Ово је најбољи ДОРУЧАК за МРШАВЉЕЊЕ, све што је потребно, хранљив је и НЕ ГОЈИ

Припрема:

Јаја са шећером (око 100 гр) умутити мало миксером па ставити на пару мешати  да се запаре и згусну. Убацити чоколаду и сецкан путер или маргарин. Кад се истопи додати мл орахе и на крају рум. Оставити у фрижидеру да се лепо стегне око 30 минута. 

 У скувано млеко додати ванилин шечер, а густин растворити у мало млека. Додати шећера по жељи па закувати густин. Покрити фолијом и оставити да се охлади. Додатавати у густин и охлађену чоколаду и добро сјединити. 

Млеко 200 мл загрејати добро и додати нес кафу па у то провући кекс и ређати у плех величине 30x20 цм. сваки ред премазати филом до утрошка. 

Одозго такође премазати филом или прелити растопљеном чоколадом. Оставити у фрижидеру да се добро охлади и упије. То је торта мога детињства и увек је са радошћу спремама.