clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Napravite ČOKOLADNU TORTU po BAKINOM receptu: Potrebno vam je par sastojaka, priprema se BRZO i lako (VIDEO)

22.10.2022. 08:48
Piše:
Srbija Danas
čokoladna torta
čokoladna torta / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Idealna poslastica za vikend i porodično okupljanje!

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za čokoladnu tortu. 

Potrebno je:

  • 600 gr keksa
  • 150-200 gr čokolade za kuvanje
  • 150 gr maslaca ili margarina
  • 200 gr ml. oraha
  • 2 kašike pune  gustina
  • 1/2 l mleka
  • 3 jaja
  • 100-150 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • mleko 200 gr + nes kafa kesica
  • 1 kašika ruma
Blizanci da ZABORAVE ODMOR, kod VAGE na pomlu ljubavna AFERA - Horoskop za SUBOTU je spreman

Blizanci da ZABORAVE ODMOR, kod VAGE na pomlu ljubavna AFERA - Horoskop za SUBOTU je spreman

NUTRICIONISTA OTKRIVA: Ovo je najbolji DORUČAK za MRŠAVLJENJE, sve što je potrebno, hranljiv je i NE GOJI

NUTRICIONISTA OTKRIVA: Ovo je najbolji DORUČAK za MRŠAVLJENJE, sve što je potrebno, hranljiv je i NE GOJI

Priprema:

Jaja sa šećerom (oko 100 gr) umutiti malo mikserom pa staviti na paru mešati  da se zapare i zgusnu. Ubaciti čokoladu i seckan puter ili margarin. Kad se istopi dodati ml orahe i na kraju rum. Ostaviti u frižideru da se lepo stegne oko 30 minuta. 

 U skuvano mleko dodati vanilin šečer, a gustin rastvoriti u malo mleka. Dodati šećera po želji pa zakuvati gustin. Pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. Dodatavati u gustin i ohlađenu čokoladu i dobro sjediniti. 

Mleko 200 ml zagrejati dobro i dodati nes kafu pa u to provući keks i ređati u pleh veličine 30x20 cm. svaki red premazati filom do utroška. 

Odozgo takođe premazati filom ili preliti rastopljenom čokoladom. Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i upije. To je torta moga detinjstva i uvek je sa radošću spremama.