Чоколадни рај БЕЗ ПЕЧЕЊА: Торта која ће одушевити све и за коју ће се тражити парче више, а припрема је једноставна
Савршени чоколадни колач који је брз, једноставан и толико укусан да ће сви питати за рецепт.
Без печења, са богатом чоколадном текстуром која се топи у устима, савршен је за сваку прилику и оставите све без речи.
Састојци
Први слој
- 190 г кекса
- 50 г маргарина
Други слој
- 200 г млечне чоколаде
- 4 жуманца
- 300 мл слатке павлаке
Трећи слој
- 190 г сецканог кекса
- 200 г беле чоколаде
- 100 мл слатке павлаке
- 300 г свежег крем сира
- 0,5 дл шећера у праху
Четврти слој
- 150 г чоколаде
- 150 мл шлага
За припрему првог слоја, кекс измиксајте на ситне мрвице, а маргарин растопите. Затим, помешајте састојке и добро промешајте.
У калуп обложен папиром за печење сипајте смесу и кашиком добро, равномерно утисните.
За други слој отопите чоколаду, а затим додајте јаја и помешајте док се смеса не сједини. У посуду умутите слатку павлаку и постепено умутити са смесом од чоколаде.
Када се смеса сједини, налијте у плех.
За трећи слој исецкајте кекс, растопите чоколаду и оставите са стране.
Умутите шлаг. У другу посуду помешајте крем сир са шећером у праху и умутите. Затим додајте топлу чоколаду и наставите са мућењем, а затим додајте шлаг.
У смесу додајте кекс и добро сједините састојке, а потом прелијте у плех.
За прелив загрејте слатку павлаку, док не почне да кључа, а затим прелијте чоколаду и ручно умутите. Затим прелијте преко торте.
Детаљније о начину припреме на видеу BonBon's.