Čokoladni raj BEZ PEČENJA: Torta koja će oduševiti sve i za koju će se tražiti parče više, a priprema je jednostavna
Savršeni čokoladni kolač koji je brz, jednostavan i toliko ukusan da će svi pitati za recept.
Bez pečenja, sa bogatom čokoladnom teksturom koja se topi u ustima, savršen je za svaku priliku i ostavite sve bez reči.
Sastojci
Prvi sloj
- 190 g keksa
- 50 g margarina
Drugi sloj
- 200 g mlečne čokolade
- 4 žumanca
- 300 ml slatke pavlake
Treći sloj
- 190 g seckanog keksa
- 200 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 300 g svežeg krem sira
- 0,5 dl šećera u prahu
Četvrti sloj
- 150 g čokolade
- 150 ml šlaga
Za pripremu prvog sloja, keks izmiksajte na sitne mrvice, a margarin rastopite. Zatim, pomešajte sastojke i dobro promešajte.
U kalup obložen papirom za pečenje sipajte smesu i kašikom dobro, ravnomerno utisnite.
Za drugi sloj otopite čokoladu, a zatim dodajte jaja i pomešajte dok se smesa ne sjedini. U posudu umutite slatku pavlaku i postepeno umutiti sa smesom od čokolade.
Kada se smesa sjedini, nalijte u pleh.
Za treći sloj iseckajte keks, rastopite čokoladu i ostavite sa strane.
Umutite šlag. U drugu posudu pomešajte krem sir sa šećerom u prahu i umutite. Zatim dodajte toplu čokoladu i nastavite sa mućenjem, a zatim dodajte šlag.
U smesu dodajte keks i dobro sjedinite sastojke, a potom prelijte u pleh.
Za preliv zagrejte slatku pavlaku, dok ne počne da ključa, a zatim prelijte čokoladu i ručno umutite. Zatim prelijte preko torte.
Detaljnije o načinu pripreme na videu BonBon's.