Цвекла је одлична за ЈАЧАЊЕ ИМУНИТЕТА: Припремите је овако, биће укусна и ЗАДРЖАЋЕ све корисне састојке
Савршено јело.
Цвекла је поврће које би у суштини требало да буде у основи исхране свакога ко жели да ојача имунитет и поврати снагу. Ипак, остаје питање како је припремити да буде укусна и лако сварљива, јер уколико је једете пресну то може подстаћи затвор.

СПЕЦИЈАЛИСТА УПОЗОРАВА: Ево без чега НИКАКО НЕ СМЕТЕ да кренете на путовање!

ТОПИТЕ КИЛОГРАМЕ у одређено доба дана – ево када ТАЧНО треба да имате НАЈОБИЛНИЈИ оброк

Супружници ИЗГУБИЛИ 180 КИЛОГРАМА заједно, захваљујући овоме, а сада изгледају НЕПРЕПОЗНАТЉИВО (ФОТО)
Ево како да припремите јело са цвеклом које је савршено нутритивно, укусно и зраво.
Састојци:
- 3 кашике маслиновог уља
- 500г шаргарепе
- 500г цвекле
- 1 црвени лук (или празилук)
- 1,7 литара воде
- 1 кисела јабука (или кромпир, целер, пашканат)
- 1 кашичица соли
- млевени бибер
- 3цм корена ђумбира или 1/2 кашичице ђумбира у праху
- сок од пола лимуна
Припрема
На маслиновом уљу пропржите ситно исецкан лук. За то време ољуштите шаргарепу и исеците је на коцкице, а затим и цвеклу. Дужина кувања зависи од тога колико је крупно исечено поврће.
Пржите пар минута шаргарепу и цвеклу са луком (празилуком) уз повремено мешање. Затим сипати топлу воду и смањити температуру, чорби додати исечену јабуку или кромпир и ђумбир ако користите свеж. Кувати 30-ак минута док се поврће не раскува па склонити са ватре.
Прохладити мало поврће пре стављања у блендер. Изблендирајте масу и вратите у шепру. Зачините са соли, бибером, лимуновим соком (и ђумбиром у праху). Потаж служити топао мада је одличан и хладан.