Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Скроз ДИЈЕТАЛНА ПИТА: Омиљено пециво НЕМА КОРЕ, припрема се у ЈЕДНОЈ ПОСУДИ, а ово је ГЛАВНИ САСТОЈАК

05.11.2021. 22:35
Пише:
Србија Данас
pita
пита / Извор: Фото: Youtube printscreen/Aurorini рецепти

Идеална за доручак или вечеру!

Ако немате идеју шта да спремите за доручак, а желите да смршате и поједете нешто укусно, имамо рецепт за вас. Од овсених пахуљица углавном се припремају каше - и нутриционисти за доручак препоручују овсену кашу или омлет. Сада вам доносимо комбинацију од ове две намирнице која ће вас одушевити. Можете је јести за вечеру и спремити нешто на брзину за целу породицу.

Ово је брза пита у којој су главни састојак овсене пахуљице, а посебну арому дају јој празилук и сир. Осим што је укусна, сјајна је и за све који бирају вегетаријански начин исхране. Добићете здрав доручак или вечеру, без пуно калорија.

ПРОВЕРЕНО ПОУЗДАНО: Ово је 8 трикова који ће вам природно СНИЗИТИ ХОЛЕСТЕРОЛ У КРВИ!

ПРОВЕРЕНО ПОУЗДАНО: Ово је 8 трикова који ће вам природно СНИЗИТИ ХОЛЕСТЕРОЛ У КРВИ!

Сипај ову СМЕСУ у ВЕШ МАШИНУ и укључи је празну на 90 СТЕПЕНИ, одушевиће те ЕФЕКАТ прања након овога

Сипај ову СМЕСУ у ВЕШ МАШИНУ и укључи је празну на 90 СТЕПЕНИ, одушевиће те ЕФЕКАТ прања након овога

Брза пита од овсених пахуљица, сира и празилука

Састојци:

  • 1 чаша овсених пахуљица
  • 1 чаша млека
  • 1 већи празилук или 2 мања
  • 2 јаја
  • 3 кашике мрвљеног или фета сира
  • уље
  • морска со

Припрема:

Овсене пахуљице потопите у млеку и оставите да одстоје око 10 минута. Оперите и очистите празилук, па га исецкајте на ситне колутове. У смесу од млека и овсених пахуљица додајте 2 умућена јајета и све добро промешајте. Затим додајте празилук и сир, па поново промешајте да се сједини, посолите са мало морске соли.

    Тигањ подмажите биљним уљем, па у њега изручите смесу равномерно, као да правите палачинку. Поклопите тигањ и оставите да с епече око 5 до 7 минута на средњој ватри. Важно је да претходно укључите ринглу да се загреје. Када је дно запечено, пажљиво окрените на другу страну да се и она запече око 5 до 7 минута. Изручите на тајнир и послужите. Савршено се слаже уз шољу јогурта и кисело млеко.