clear sky
20°C
09.05.2024.
Beograd
eur
117.1309
usd
108.9691
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Skroz DIJETALNA PITA: Omiljeno pecivo NEMA KORE, priprema se u JEDNOJ POSUDI, a ovo je GLAVNI SASTOJAK

05.11.2021. 22:35
Piše:
Srbija Danas
pita
pita / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Aurorini recepti

Idealna za doručak ili večeru!

Ako nemate ideju šta da spremite za doručak, a želite da smršate i pojedete nešto ukusno, imamo recept za vas. Od ovsenih pahuljica uglavnom se pripremaju kaše - i nutricionisti za doručak preporučuju ovsenu kašu ili omlet. Sada vam donosimo kombinaciju od ove dve namirnice koja će vas oduševiti. Možete je jesti za večeru i spremiti nešto na brzinu za celu porodicu.

Ovo je brza pita u kojoj su glavni sastojak ovsene pahuljice, a posebnu aromu daju joj praziluk i sir. Osim što je ukusna, sjajna je i za sve koji biraju vegetarijanski način ishrane. Dobićete zdrav doručak ili večeru, bez puno kalorija.

PROVERENO POUZDANO: Ovo je 8 trikova koji će vam prirodno SNIZITI HOLESTEROL U KRVI!

PROVERENO POUZDANO: Ovo je 8 trikova koji će vam prirodno SNIZITI HOLESTEROL U KRVI!

Sipaj ovu SMESU u VEŠ MAŠINU i uključi je praznu na 90 STEPENI, oduševiće te EFEKAT pranja nakon ovoga

Sipaj ovu SMESU u VEŠ MAŠINU i uključi je praznu na 90 STEPENI, oduševiće te EFEKAT pranja nakon ovoga

Brza pita od ovsenih pahuljica, sira i praziluka

Sastojci:

  • 1 čaša ovsenih pahuljica
  • 1 čaša mleka
  • 1 veći praziluk ili 2 manja
  • 2 jaja
  • 3 kašike mrvljenog ili feta sira
  • ulje
  • morska so

Priprema:

Ovsene pahuljice potopite u mleku i ostavite da odstoje oko 10 minuta. Operite i očistite praziluk, pa ga iseckajte na sitne kolutove. U smesu od mleka i ovsenih pahuljica dodajte 2 umućena jajeta i sve dobro promešajte. Zatim dodajte praziluk i sir, pa ponovo promešajte da se sjedini, posolite sa malo morske soli.

    Tiganj podmažite biljnim uljem, pa u njega izručite smesu ravnomerno, kao da pravite palačinku. Poklopite tiganj i ostavite da s epeče oko 5 do 7 minuta na srednjoj vatri. Važno je da prethodno uključite ringlu da se zagreje. Kada je dno zapečeno, pažljivo okrenite na drugu stranu da se i ona zapeče oko 5 do 7 minuta. Izručite na tajnir i poslužite. Savršeno se slaže uz šolju jogurta i kiselo mleko.