Домаћи сладолед из снова: Рецепт Џејмија Оливера који ће вас освојити на први залогај
Замислите сладолед који је истовремено кремаст, воћан и нежно хрскав - да, могуће је! Овај летњи хит из Џејмијеве кухиње прави се брзо, не тражи посебне апарате, а изгледа и мирише као да сте га наручили из најбољег посластичарског раја.
Ако сте љубитељ једноставних и маштовитих рецепата у стилу Џејми Оливера, овај домаћи сладолед од јагода и ваниле биће право откровење.
Кремаст, освежавајућ и богат воћним укусом, уз нежне, хрскаве комадиће пуслице, савршен је летњи десерт који не захтева апарат за сладолед нити превише труда.
Састојци:
- 100 г шећера
- 600 мл слатке павлаке
- 1 конзерва кондензованог млека (око 400 мл)
- 3 куповне пуслице (око 75 г укупно)
Припрема:
Очистите и оперите јагоде, па их исеците на комаде. У тигањ сипајте шећер и отопите га док не постане златни карамел. Додајте јагоде у карамел и пржите неколико минута док не пусте сок и постану мекане. Протисните смесу кроз цедиљку да добијете гладак сос.
Умутите слатку павлаку док не постане чврста, па додајте кондензовано млеко и лагано сједините. Измрвите две пуслице руком и додајте их у павлаку, промешајте лагано. Сипајте смесу у посуду, прелијте сосом од јагода, па по врху измрвите још једну пуслицу и благо прошарајте кашиком. Ставите у замрзивач на најмање 4 сата, док се потпуно не стегне.