Доручак као из снова - Кромпир, лук и готове коре довољне за ПИТУ КРОМПИРУШУ којом ће се сви одушевити
Ова пита биће на врху листе ваших омиљених опција за доручак!
Кромпир иде уз скоро сва слана јела, а поготово уз тесто. Рецепт за питу кромпирушу вратиће вам успомене и обновиће истанчан укус.
Састојци:
- 1,6 кг кромпира
- 500 г готових кора
- два црна лука
Припрема:
Огулите кромпир, а лук изрежите на ситне делове. Потом кромпир изрендајте тако да добијете крупније траке.
У загрејаном тигању благо испржите лук, па додајте и кромпир. Динстајте око 5 минута, затим додајте со и бибер.
Када је надев спреман, тепсију премажите уљем. За мазање кора спремите мешавину од мало воде и уља.
Спојите две коре, премажите уљем, па надевом у само једном реду при дну. Замотајте да бисте добили ваљак, а затим спољашњост премажите уљаном смесом. Пребаците у плех и сложите у средину тако да изгледа као пуж. Понављајте поступак са осталим корама и слажите их око прве.
Прекривену алуминијском фолијом пеците 40 минута на 160 степени. Потом скините фолију и запеците још 5-7 минута. Пријатно!