Doručak kao iz snova - Krompir, luk i gotove kore dovoljne za PITU KROMPIRUŠU kojom će se svi oduševiti
Ova pita biće na vrhu liste vaših omiljenih opcija za doručak!
Krompir ide uz skoro sva slana jela, a pogotovo uz testo. Recept za pitu krompirušu vratiće vam uspomene i obnoviće istančan ukus.
Sastojci:
- 1,6 kg krompira
- 500 g gotovih kora
- dva crna luka
Priprema:
Ogulite krompir, a luk izrežite na sitne delove. Potom krompir izrendajte tako da dobijete krupnije trake.
U zagrejanom tiganju blago ispržite luk, pa dodajte i krompir. Dinstajte oko 5 minuta, zatim dodajte so i biber.
Kada je nadev spreman, tepsiju premažite uljem. Za mazanje kora spremite mešavinu od malo vode i ulja.
Spojite dve kore, premažite uljem, pa nadevom u samo jednom redu pri dnu. Zamotajte da biste dobili valjak, a zatim spoljašnjost premažite uljanom smesom. Prebacite u pleh i složite u sredinu tako da izgleda kao puž. Ponavljajte postupak sa ostalim korama i slažite ih oko prve.
Prekrivenu aluminijskom folijom pecite 40 minuta na 160 stepeni. Potom skinite foliju i zapecite još 5-7 minuta. Prijatno!