Рецепт за ПОСНУ РУСКУ САЛАТУ - Одушевиће вас укус, идеално предјело у току поста
Брзо и једноставно се припрема, а састојци су свима доступни.
Ускршњи пост је почео, а како б трпеза била што богатија, предлажемо вам одличан рецепт за посну руску салату.
Ево шта ће вам бити потребно и како се припрема.
Састојци:
500 г куване рибе без костију/ сом, ослиц/
500 г барене месавине за руску салату
5 комада киселих краставцица
Посни мајонез:
1/2 л воде
1 касика вегете
3 касике густина, 30 грама
1 дл уља
1/2 лимуна сок
2 касицице сенфа
Краставце ситно исецкати и сјединити са претходним састојцима. По зељи посолити. Ставити воду да се кува са вегетом. Кад прокљуца са водом се прелију 3 касике густина и врати се на ринглу да се кува док се не згусне смеса.
Ово се овако ради да се не би створиле грудвице. Кад се маса згусне склонити са рингле и мутити миксером уз додавање кап по кап уља. Додати сок од лимуна и сенф и све добро сјединити. Овим мајонезом прелити поврце, све добро сјединити и оставити у фризидеру да се добро охлади, преноси Кулинарка.