Recept za POSNU RUSKU SALATU - Oduševiće vas ukus, idealno predjelo u toku posta
Brzo i jednostavno se priprema, a sastojci su svima dostupni.
Uskršnji post je počeo, a kako b trpeza bila što bogatija, predlažemo vam odličan recept za posnu rusku salatu.
Evo šta će vam biti potrebno i kako se priprema.
Sastojci:
500 g kuvane ribe bez kostiju/ som, oslic/
500 g barene mesavine za rusku salatu
5 komada kiselih krastavcica
Posni majonez:
1/2 l vode
1 kasika vegete
3 kasike gustina, 30 grama
1 dl ulja
1/2 limuna sok
2 kasicice senfa
Krastavce sitno iseckati i sjediniti sa prethodnim sastojcima. Po zelji posoliti. Staviti vodu da se kuva sa vegetom. Kad prokljuca sa vodom se preliju 3 kasike gustina i vrati se na ringlu da se kuva dok se ne zgusne smesa.
Ovo se ovako radi da se ne bi stvorile grudvice. Kad se masa zgusne skloniti sa ringle i mutiti mikserom uz dodavanje kap po kap ulja. Dodati sok od limuna i senf i sve dobro sjediniti. Ovim majonezom preliti povrce, sve dobro sjediniti i ostaviti u frizideru da se dobro ohladi, prenosi Kulinarka.