Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛАЖНА МУСАКА – ЈЕФТИН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Поређајте кромпир, јаја и залијте јогуртом, а онда испеците

23.11.2022. 08:41
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Лако се прави од јефтиних састојака

Потребно је:

  • 600 гр кромпира
  • бели лук грануле
  • мл. бибер
  • мало сувог зачина
  • 3 кувана јаја
  • 50 гр листова качкаваља
  • 1 јаје
  • 150 мл јогурта
  • 100 мл млека
  • уље
ПЕНАСТА ПУТЕР ПОГАЧА: Непревазиђени рецепт из бакине кухиње који може СВАКО да направи (ФОТО, ВИДЕО)

ПЕНАСТА ПУТЕР ПОГАЧА: Непревазиђени рецепт из бакине кухиње који може СВАКО да направи (ФОТО, ВИДЕО)

СТАРИНСКА ТОРТА прави се за 15 минута: Једноставна је, укусна и идеална за све прилике (РЕЦЕПТ)

СТАРИНСКА ТОРТА прави се за 15 минута: Једноставна је, укусна и идеална за све прилике (РЕЦЕПТ)

Припрема:

Кромпир очистити и исећи на танке листиће. побиберити и додати зачин, бели лук уље и све изједначити. 3 јаја скувати па очистити исећи на кругове. 

Тепсију подмазати па поређати пола листова кромпира. Преко поређати кругове јаја и листове качкаваља.

bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Преко додати остатак кромпира. Измешати јогурт и млеко, додати јаје па измућкати жицом. Прелити преко кромпира и мало додати и уља. 

Пећи на 220 степени Ц око 40 минута да зарумени. Служити топло.